Un pod din Neamț poate cădea oricând, cu tot cu mașini. Lucrările de reabilitare, blocate de niște hârtii (FOTO)

1


Podul peste pârâul Almaș, care face legătura între comuna Dobreni și municipiul Piatra-Neamț – str. 1 decembrie 1918 pe drumul Balaurului, a fost afectat de inundațiile din vara anului 2020. Potrivit informațiilor pe care le deținem, au fost alocate la momentul respectiv sumele necesare de la Guvern, pentru situații de urgență.

Primaria Comunei Dobreni a demarat procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții la acest pod, urmând ca avizele să fie obținute ulterior, așa cum prevede actul normativ ce reglementează disciplina în construcții.

Între timp, în urma unor sesizari, organismele de avizare de la SGA și Mediu au dispus sistarea lucrărilor, deși vorbim despre o situație de urgență.

Se pare că din toamna anului trecut, se tot amână eliberarea avizelor, iar lucrările la pod nu pot fi demarate. De asemenea, se găsesc diverse motive pentru a se amâna implementarea proiectului de investiții.

La acest moment infrastructura podului este grav afectată, iar terenul din apropiere a alunecat, asfaltul, pe lateralele podului, sta ”în aer”, după cum se poate observa și din imaginile de mai sus.

Întrucât lucrările sunt blocate, s-a recurs la improvizații. Astfel, s-au montat pe lateral cateva balize rutiere pentru a devia traficul spre centrul podului, dar mai multe voci avertizează că există pericolul iminent de surpare a terasamentului și chiar de producere a unor accidente.

Deoarece unele persoane din birouri nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă importanța reabilitării acestui pod cu o infrastructură grav afectată, pentru a nu se ajunge la adevărate tragedii cu pierderi de vieți omenești se are în vedere devierea traficului exclusiv pe DN 15C, deși acest drum (Drumul Balaurului) este folosit de către cei ce circulă pe traseul Piatra Neamt – Tg. Neamț, mai ales pentru faptul că scurtează drumul cu circa 3 km.

1 Comentariu
  1. Andrei spune

    Da ce, podu de la Girov e mai bun ? Il peticesc astia si in doua zile iar apar cratere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate