Un nou proiect sportiv la Piatra-Neamț: CS FC Pietricica Site Bau, echipă de Liga 4 (FOTO/VIDEO)

0

CS FC Pietricica Site Bau este o echipă de Liga 4 înființată recent la Piatra-Neamț cu sprijinul sponsorului principal, compania Site Bau Construct, după cum indică și numele. Echipa are un lot de 22 de jucători, încă în formare, unii cu experiență, iar alții mai tineri. Antrenorul este cunoscutul Florin Axinia, iar managerul echipei este Gabriel Tudosă. Culorile reprezentative ale echipei sunt alb-verde.

„Majoritatea jucătorilor sunt din Piatra-Neamț. Vom încerca pe tot parcursul nostru să avem jucători doar din Piatra-Neamț sau din comunele de pe lângă oraș. Vom încerca să promovăm jucători de la noi de la club în viitor. Eu cu Gabi Tudosă (managerul echipei), fiind implicați la Pietricica de mai mulți ani împreună, am discutat despre înființarea unei echipe de Liga 4. Întâmplător, prin Andrei Apostol (jucător) l-am cunoscut pe patronul de la Site Bau, care a dorit o implicare în fotbal și a ieșit această echipă de Liga 4. Sperăm să facem o figură frumoasă. Deocamdată avem un buget stabilit, nu cred că vor fi probleme pe partea financiară. Avem susținere și pentru Liga 3 dacă vom promova.”, a precizat antrenorul Florin Axinia, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din generația de aur a Ceahlăului.

Clubul Pietricica, înființat în 2008, s-a ocupat în special de tinerele talente prin academia de copii și juniori, însă s-a dorit și crearea acestei echipe de seniori pentru ca pepiniera de juniori să își poată continua parcursul într-o echipă cu perspectiva de a avansa în ligile superioare.

Clubul are toate condițiile de joc. Meciurile se vor disputa atât în deplasare, cât și pe terenul sintetic al stadionului municipal din Piatra-Neamț. Tot aici vor avea loc și antrenamentele, de câteva ori pe săptămână.

„Ultimii doi ani i-am petrecut în județul Iași, în ceea ce privește fotbalul la teren mare. Cumva m-am săturat și eu să tot joc pentru alții. Am luat legătura cu Gabi – hai să facem un proiect frumos împreună; știu un domn care are societatea Site Bau cu care am avut o discuție și voia să investească în zona aceasta. Din acest motiv am susținut proiectul și îmi place foarte mult, pentru că sunt foarte mulți jucători în echipă care au fost pe la Ceahlăul, mulți care s-au lăsat de acest sport, sunt mulți copii care vin poate pentru prima dată la câteva antrenamente pe săptămână.”, a declarat fotbalistul Andrei Apostol.

În curând vor începe competițiile oficiale de Liga 4, iar până atunci echipa va merge în deplasare la amicaluri pentru a se obișnui și cu alt teren.

„Promovarea Ceahlăului e un lucru bun, mi-aș dori să ajungă în Liga 1. E bine pentru că astfel nu ne vor mai pleca copiii. Având o echipă la tine în oraș e mare lucru. Eu sunt fan Ceahlăul, să promoveze în prima ligă. Promovarea noastră în Liga 3 ar fi o primă rampă pentru jucătorii tineri.”, a mai spus antrenorul Florin Axinia.

Mai multe informații despre acest proiect pentru copii și tineri pasionați de fotbal găsiți pe pagina clubului CS FC Pietricica Piatra Neamt.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate