Un nou proiect în lucru – programul „Primul utilaj agricol”

0

Programul „Primul utilaj agricol”, propus de Ministerul Agriculturii, este adresat celor care deţin exprimul utilajploataţii agricole, persoane fizice sau juridice, şi care intenţionează să se asocieze. Aceștia pot primi garanţii de la stat între 40 şi 60% din valoarea unui utilaj agricol, nu doar a unui tractor cum prevedea un proiect vechi, ci a oricărui utilaj.

Ministrul Finanțelor a precizat că în 2-3 săptămâni vor demara discuțiile cu băncile și „poate în două luni să fie finalizat proiectul”.

„Poate fi vorba și de înlocuirea unui utilaj vechi, de exemplu de zece ani vechime” , a declarat ministrul, precizând că miza acestui program este creșterea randamentului investițiilor agricole.

România este ţara din UE cu cea mai mare populaţie ocupată în agricultură (25%), la diferenţă imensă faţă de următoarele clasate, Grecia (13%) şi Polonia (11%). Ponderea agriculturii în PIB a scăzut ca urmare a avansului altor ramuri. Randamentul agriculturii româneşti rămâne însă la jumătate faţă de cel al  agriculturii Franţei, de pildă, cel mai solid jucător din UE în această piaţă.

Sursa: www.zf.ro.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate