Un nou medicament împotriva cancerului pulmonar lansat gratuit în Marea Britanie

0

Începând de marți, 7 iulie, în Marea Britanie va fi lansat gratuit un nou medicament împotriva cancerului pulmonar, Nivolumab, care învaţă organismul pacienţilor să depisteze şi să distrugă celulele canceroase, dublând şansele de supravieţuire ale bolnavilor.

Medicamentul este administrat sub forma unui vaccin la fiecare două săptămâni pacienţilor cu cancer pulmonar în stare avansată, pentru care intervenţia chirurgicală nu mai reprezintă o opţiune validă. Costurile vor fi suportate de producătorul medicamentului, compania Bristol-Myers Squibb.

Efectele benefice ale medicamentului continuă timp de mai mulţi ani după încheierea tratamentului. Nivolumab dublează şansele de supravieţuire ale pacienţilor și reduce efectele secundare – oboseală, ameţeală, căderea părului şi infecţii, care apar din cauza distrugerii celulelor sănătoase.

O parte din pacienţii diagnosticaţi anterior cu cancer de piele în stadiu terminal au putut deja să îşi reia activitatea şi să revină la locurile lor de muncă după ce au urmat această imunoterapie. Aceşti pacienţi au nevoie doar de o injecţie cu Nivolumab la câteva luni.

Nivolumab este al treilea medicament care devine disponibil pentru pacienţii britanici prin intermediul Early Access To Medicines Scheme, o procedură de aprobare în regim de urgenţă a noilor tratamente.

42% dintre persoanele tratate cu Nivolumab erau încă în viaţă la un an după începerea tratamentului, spre deosebire de persoanele care au făcut chimioterapie, la care acest procent a fost de doar 24% . Unii dintre pacienţii care au primit acest medicament erau încă în viaţă şi după doi ani de la debutul terapiei.

Sursa: Mediafax.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate