Un ministru din România se implică în cazul medicului nemțean Camelia Smicală din Finlanda

0

Autoritățile române încearcă să găsească soluții care în primul rând să îi protejeze pe cei doi copii de origine română ai medicului originar din Neamț Camelia Smicală, care, în prezent, sunt în custodia autorităților finlandeze, a declarat pentru AGERPRES ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac.

Ministrul se află într-o vizită de lucru în Finlanda până pe 6 septembrie. Aceasta s-a întâlnit luni, la Tampere, cu Camelia Smicală. Oficialii români și finlandezi au fost de acord cu privire la constituirea unui grup de experți români din care să facă parte reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și la organizarea imediată a unei sesiuni de consultare româno — finlandeze pe tema sistemului de protecție a minorilor în scopul identificării celor mai bune soluții în interesul copiilor, cu respectarea cadrului legislativ existent la nivel național, european și internațional, luând în considerare prevederile Convenției de la Haga și a Convenției de la Bruxelles, mai arată Agerpres.

Copiii Cameliei Smicală Jalaskoski — Mihai și Maria — au fost preluați de către autoritățile finlandeze, în urmă cu doi ani. Cei doi micuți au dublă cetățenie — română și finlandeză. Mama acestora a cerut în mai multe rânduri sprijinul autorităților române, pentru ca fiul și fiica ei să revină în custodia sa.

Citește și:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate