Un județ mai sigur. Criminalitatea a scăzut în Neamț

0

În anul 2021, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț a avut ca obiectiv primordial siguranţa cetăţeanului, în condiţiile în care, contextul pandemic a impus o adaptare rapidă şi adecvată a specificului activităţilor poliţieneşti, atât din perspectiva atribuţiilor specifice cât şi a noilor sarcini încredinţate privind supravegherea respectării interdicţiilor stabilite pe perioada stării de alertă.

Toate aceste activităţi s-au desfăşurat prin prisma solicitudinii şi respectului faţă de cetăţeni, concomitent cu desfăşurarea activităţilor de combatere cu fermitate a ilegalităţilor comise pe teritoriul de competenţă, conştientizând pe deplin faptul că protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale tuturor cetăţenilor şi garantarea  siguranţei lor reprezintă un interes naţional de securitate.

Gestionarea resurselor umane reprezintă o prioritate şi s-au avut în atenţie, două priorităţi majore: acoperirea deficitului de personal şi pregătirea profesională. În acest moment, procentul de ocupare a funcţiilor prevăzute în statul de organizare este de 81,06%.

Pentru îndeplinirea obiectivelor în domeniul prevenirii criminalităţii, în anul 2021 au fost implementare trei programe prioritare de acţiune care au vizat perfecţionarea sistemului relaţional şi prevenirea comiterii unor categorii de fapte antisociale, fiind inițiate proiecte și campanii în domeniul prevenirii criminalității:

-Programului de prevenire a infracțiunilor contra persoanei;

-Programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului;

-Programului de prevenire a violenței în familie și a agresiunilor de natură sexuală;

În anul 2021, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au dispus măsuri ferme pentru combaterea infracționalității, fapt pentru care a fost înregistrată o diminuare cu 5,53% a criminalităţii sesizate, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Distribuţia infracţiunilor sesizate, pe categorii de infracțiuni, a înregistrat următoarea dinamică:

-infracţiunile judiciare s-au diminuat cu 12,59 %;

-infracţiunile economico-financiare cu 14,09%;

-infracţiuni de altă natură cu 1,74%.  

Mai multe detalii aici – click.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate