Un hacker a atacat Sony printr-un serviciu Amazon

0

Pentru un pret de 3 centi pe ora, hackerii pot sa inchirieze servere Amazon pentru atacuri cibernetice. Astfel, un hacker a reusit sa atace sistemul online al Sony printr-un serviciu al Amazon pe 13 mai. Hackerul a folosit un nume fals pentru a crea un cont Amazon care acum este inactiv. In prezent, oricine isi poate crea un cont Amazon si il poate folosi in mod anonim pe Internet.


Pe 14 mai Sony si-a restartat serviciile online care au fost inchise de pe 20 aprilie ca urmare a atacurilor. Compania a angajat 3 firme de securitate pentru a investiga situatia, anuntandu-si clientii ca datele lor ar putea fi furate.  FBI va cere un mandat pentru a avea acces la istoricul tranzactiilor de pe Amazon pentru a da de urma IP-ului hackerului. Cu toate acestea, un hacker este greu de gasit, mai ales daca actioneaza din spatele unor proxy-uri cu locatii in intrega lume. Momentan nu se stie identitatea celui care a atacat serverele Sony.

Ilona Popescu


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate