Un fost calugar din Neamt a batjocorit un copil

5

Antena 3 a prezentat ieri, 19 martie, un subiect zguduitor. Un fost calugar, care a vietuit la Manastirea Bistrita  din Neamt de unde a fost alungat dupa 16 ani pentru practici neortodoxe, a profitat timp de 2 ani de un baiat care acum are varsta de 9 ani. Baiatul, impreuna cu fratele sau mai mare, a fost lasat in grija calugarului de propria mama care nu si-a inchiput vreodata ca in spatele chipului de om al Bisericii se ascundea un monstru. Motivul pentru care mama si-a lasat baietii in grija calugarului care isi ridicase o casa in sat pictata cu icoane pe exterior este ca voia sa ii scoata de sub influenta negativa tatalui alcoolic in timp ce ea era internata in spital. Nimeni din sat nu a stiut ce se intampla de fapt pana cand tatal a aflat vestea de la un consatean, la o betie. Calugarul a recunoscut tot si a povestit cu detalii cum a agresat sexual copilul.Ancheta continua pentru a vedea daca a profitat si de fratele mai mare.


Foto: Agerpres

Emilian Zaharia

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. […] Sambata, 11 iunie, doi frati din Rediu de 8, respectiv 9 ani s-au inecat intr-un iaz. Acest eveniment tragic are loc dupa ce aceiasi copii au fost implicati intr-un scandal sexual despre care am mai discutat. […]

 2. Lupascu Ionut via Facebook spune

  Batmanii tot batmani raman, si trebuiesc agatati cu capul in jos cum le e pozitia naturala.

 3. Alta Mihaela spune

  Se cheltuiesc miliarde pe construirea de noi catedrale, pe vesminte scumpe si tot felul de bogatii opulente pentru inzestrarea BOR, in mod ciudat, caci Biblia il descrie pe Iisus-Dumnezeu ca un om simplu si care nu are nevoie de straie scumpe pentru a fi imparatul lumii, dar de ce nu se trimit delegatii de episcopi, mitropolit, patriarh sau pur si simplu psihologi daca preotii nu sunt in stare sa analizeze problema, sa vada cat de iesita de sub control e situatia in schiturile si manastirile ortodoxe? Cum e posibil ca acest calugar sa nu fi fost supravegheat ulterior alungarii de la Bistrita, mai ales daca se stia ca e dus cu capul? Sau problema pedofiliei si homosexualitatii urca mai sus in ierarhie si se tace ca porcul in papusoi si se inchid ochii?… Rusine sa va fie celor care permiteti ca astfel de lucururi sa se intample! Mergeti si faceti razii in manastiri, ca sunt cuiburi de pacatosi din acestia care profita de cei mai slabi… Si treaba cu „Fericiti cei saraci cu duhul” nu cred ca merita invocata, caci sunt de-a dreptul nefericiti. Baiatul acela este nenorocit pentru intreaga viata! Rusine!

 4. Mihaela A. spune

  In calatoriile mele prin manastirile, schiturile din Neamt am vazut si auzit multe care nu se pot scrie. Daca ati sti cu adevarat comportamentul calugarilor nu le-ati mai trece pragul, face daruri materiale, nu v-ati mai deschide inima cu atata usurinta.

  Discutia din vara lui 2009, initial decenta, cu un calugar de la Petru Voda ce fusese detasat pentru o perioada la Tazlau ne-a ingretosat, pe mine si adultii care ma insoteau. La cateva luni, fiind in vizita la Petru Voda, am recunoscut calugarul care era prin curtea manastirii. Pacat ca nu folosesc metode de inregistrare discrete.

  Concluzia: calugarii vad in voi, persoanele de gen feminin, ce vad si barbatii de langa voi si chiar mai mult…

 5. alex spune

  Si presa locala, aia in care dai tu cu noroi, a prezentat de vineri acest caz. Asta, asa, spre informare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate