Un dar din suflet pentru suflete

1

Astazi, 22 decembrie, Biserica “Pogorarea Sf. Duh” din Piatra Neamt a oferit familiilor nevoiase din cadrul parohiei un mic ajutor constand din pachete alimentare (zahar, ulei, carne, paine, orez, faina etc.) care au fost achizitionate in urma unor fonduri stranse de la sponsori, din donatii si de la Parintele Paroh, Ghita Mocanu, care a coordonat aceasta actiune la nivelul parohiei pe care o reprezinta. Aceasta actiune nu este singulara la nivelul orasului, ci vor fi oferite astfel de pachete si altor familii din oras si din jurul orasului. In prag de sarbatori, aceste ajutoare aduc mai multa caldura si speranta in randul oamenilor care traiesc in conditii austere, caci pana la urma momentul Nasterii Domnului prevesteste sacrificiul, daruirea neconditionata pentru mantuire si ajutorul omenirii.

Trebuie sa invatam sa daruim mai mult, sa privim in jur si sa fim mai sensibili la problemele celor de langa noi, deoarece traim niste momente in care lupta pentru supravietuire a nascut monstri. Chiar daca pentru cei mai avuti aceste pachete par nimicuri, pentru cei nevoiasi “darurile” primite sunt aproape nepretuite. Noi am mai prezentat cazuri sociale in ultima perioada si apelul nostru catre cititori este acela de a participa cu cat de putin pentru a face viata unor oameni mai putin fericiti mai usoara si asta nu numai acum, de sarbatori, ci cat de des se poate.
Domnul Iulian Popa, Presedintele Fundatiei „Ioana” din Piatra Neamt s-a implicat direct in aceasta actiune si a declarat urmatoarele:

Cazuri sociale prezentate de ziarul nostru:

Ajutati o familie din Piatra Neamt care doarme la minus 10 grade

Serbare la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Alexandru Rosca” din Piatra Neamt

Culmea saraciei la Piatra Neamt

La Spitalul din Piatra Neamt omul sfinteste locul

Noi felicitam initiativa Bisericii “Pogorarea Sf. Duh”, initiativa care are loc in urma unei anchete sociale facuta in ultimii ani care a constatat in jur de 40 de cazuri sociale numai la nivelul Parohiei. Cu siguranta, numarul cazurilor sociale din Piatra Neamt este mult, mult mai mare, insa nu exista o statistica exacta facuta de care noi sa avem stiinta. Speram ca aceasta initiativa sa ii “molipseasca” pe toti cei care dispun de capacitatea materiala de a ajuta pe cei mai putin avuti si sa creeze o legatura mai stransa intre oameni.


M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. nemtean spune

    Parintele Gh. Mocanu este un INGER DE L DUMNEZEU , DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate