Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 20 iulie 2019
 • :
 • :

Un criminal pe străzile din Piatra-Neamț. Câini împușcați cu sânge rece!

Pe strada Ape Minerale din municipiul Piatra-Neamț, o tânără a făcut, recent, o descoperire șocantă. A găsit în iarbă cadavrul unui câine împușcat în inimă, fapt dovedit de rănile de pe corp, după cum se poate observa și în imaginile de mai jos.

„Nu aș putea să descriu în cuvinte oroarea simțită în momentul în care am văzut cadavrul unui câine ce zăcea în iarbă, împușcat nu de mult timp, după cum o demonstrau rănile sângerânde de pe corpul bietului animal. Imaginile de mai jos surprind priveliștea cutremurătoare sau, mai bine spus, arată cum unii oameni ( deși nu merită să fie numiți „oameni” ) își rezolvă singuri problemele. Bineînțeles că am încercat să sesizez autoritățile, însă problema abuzurilor față de animale nu interesează pe nimeni ( se pare că uitasem că mă aflu în România, acolo unde nu există niciun mijloc viabil prin care să îi poți ajuta pe cei care nu cuvântă ).”, declară tânăra pe Facebook.

Atenție, imagini cu impact emoțional!

 

Din păcate, cazul nu este singular. O altă victimă, de data aceasta o cățelușă, a căzut pradă criminalului cu armă în dotare. Aceasta se afla de mai mult timp în zona respectivă, mai exact de când fusese dată afară din curtea unui domn, conform martorilor. Cățelușa a fost îngrijită de localnici și stătea în zonă mai tot timpul, până când animalul a dispărut în mod subit și nu a mai venit după mâncare timp de aproape o săptămână. În momentul în care s-a reîntors, a făcut-o cu ultimele puteri, căci se afla într-o stare deplorabilă. Surprinzător sau chiar deloc, fusese împușcată cu o armă cu alice. Dovada sunt fotografiile, inclusiv radiografia făcută la Iași pe cheltuiala celor care au încercat să îi salveze viața.

Cățelușa fusese împușcată, alicea de la armă pătrunzându-i până în măduva spinării și anulând orice posibilitate de a-i salva viața. Cu alte cuvinte, agresorul se asigurase că animalul nu avea să mai treacă niciodată prin fața curții lui și nu-i va mai „încurca” existența. Radiografia făcută la Iași demonstrează, fără doar și poate, veridicitatea diagnosticului pus de medicul veterinar de la Iași. Având în vedere starea cățelușei, singura modalitate de a-i curma îngrozitorul chin și durerile insuportabile este ca aceasta să fie eutanasiată. Și cea mai rea parte e că acest criminal poate să acționeze din nou, oricând și oriunde, fără a fi stânjenit de nimeni și de nimic. Sincer, mi-e frică și să îmi mai plimb câinele prin acea zonă, iar nicio autoritate nu poate fi „deranjată” pentru a lua măsuri. Mai mult decât atât, dacă individul cu armă omoară nestingherit și fără scrupule câini, se poate ajunge foarte ușor la oameni căzându-i victime. Situația e mult mai gravă decât pare, dar toată lumea preferă să închidă ochii și să își astupe urechile când vine vorba de astfel de acțiuni barbare asupra animalelor, în special autoritățile. , mai declară tânăra.

Așa arăta cățelușa Lola, nevătămată:

Așa arată acum. Nu se știe câte zile va mai avea, este paralizată, iar medicii au recomandat eutanasierea ei… Oamenii nu vor decât să se facă dreptate. În prezent se tem pentru siguranța animalelor din curți, inclusiv pentru propria siguranța. Indivizii care fac astfel de gesturi criminale nu au ce căuta pe străzi, cu atât mai puțin să dețină permis de portarmă… Asta dacă au. Autoritățile tac în continuare.

Conform art. 25 alin 1 din legea 205/2004 constituie infracțiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda: 
a)uciderea animalelor, cu intentie, fara drept; 
b)practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive.

Autoritatea Națională Sanitara Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Afacerilor Interne, prin organele abilitate, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de protecție a animalelor, monitorizează aplicarea prezentei legi.
29 comentarii la “Un criminal pe străzile din Piatra-Neamț. Câini împușcați cu sânge rece!

 1. Tely

  Cred ca primaria ar trebui sa intensifice luarea unor masuri privind cainii fara stapan deoarece acestia deranjeaza mult prin faptul ca latra mult la anumite ore,umbla prin gunoaie,murdaresc spatiile verzi si prezinta un real pericol prin atacul asupra trecatorilor….

  Raspunde
 2. Giana Maria

  Duceți alicele sigilate cu buletinul medicului care a făcut necropsia cățelului la poliție departamentul arme și muniții și automat indentifica arma și criminalul.

  Raspunde
 3. Ovidiu

  Atât câinii cat și boschetarii nu au ce cauta pe drumuri într-o societate în care autoritățile își fac treaba…
  E simplu..

  Raspunde
 4. Valeria Andonescu

  Totul porneste de la faptul ca animalele nu sant sterilizate…oamenilor nu le pasa…iar apoi cand se inmultesc le arunca in strada ca pe niste gunoaie !! Oameni nepasatori,cruzi si imbecili care mai apoi obteaza sa fie ucise…eutanasiate.Ar trebui ei eutanasiati !!

  Raspunde
   1. marius

    marius iti pun o intrebare simpla ai avut vreodata un caine,o pisica macar un hamster?la cuvintele pe care le scrii aici eu cred ca nu ai nici macar prieteni la cum vb despre niste suflete nevinovate.

    Raspunde
  1. Critici experimentati

   Cand e ultima oara cand ai facut o donatie pentru animale sau te-ai implicat cu adevarat in societate ?

   Raspunde
  2. Cio

   Urmand aceasta mentalitate, ar trebui impuscati si oamenii strazii, nu?! Si ne intrebam de ce tara asta in loc sa evolueze, regreseaza.

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *