Un consilier local PSD, pe urma celor 88.000 lei dați cu multă ușurință la o asociație sportivă care a făcut o petrecere cu băutură și minori

1

Un consilier local din cadrul PSD a ridicat probleme serioase cu privire la modul în care o asociație finanțată de Primăria Piatra Neamț și-a cheltuit fondurile în cadrul unei petreceri la care s-au consumat băuturi alcoolice și la care au participat numerosi minori.

Consilierul local a dezvăluit că Asociația Sportivă Handbal Club Pietricica Neamț a primit o sumă de 88.000 de lei din bugetul local pentru organizarea unei activități sportive. Cu toate acestea, evenimentul finanțat a fost transformat într-o petrecere în care minorii au avut acces la băuturi alcoolice.

Îngrijorarea consilierului local este cu atât mai mare cu cât această petrecere a fost organizată cu banii publici, în cadrul unui proiect susținut de Primăria Piatra Neamț. Astfel de activități ar trebui să respecte cu strictețe legea și să asigure protecția minorilor, însă se pare că acest lucru nu s-a întâmplat în cazul de față.

Mai mult decât atât, consilierul local a descoperit că lista de prețuri pentru intrarea la petrecere varia între 75 și 360 de lei, iar oferta includea și băuturi alcoolice, inclusiv vodcă și whiskey cu Redbull. Aceasta ridică semne de întrebare cu privire la caracterul sportiv și nonprofit al asociației și pune sub semnul întrebării modul în care banii publici au fost utilizați.

Consilierul local a cerut clarificări din partea Primăriei Piatra Neamț și a solicitat convocarea reprezentanților Asociației Sportive Handbal Club Pietricica Neamț la o ședință a Consiliului Local. Scopul acestei întâlniri este de a obține informații detaliate despre modul în care banii au fost gestionați și de a înțelege cum a fost posibil ca minorii să aibă acces la băuturi alcoolice.

Dragi cetățeni,

Astăzi doresc să aduc în atenția voastră o problemă serioasă legată de un eveniment recent desfășurat în Ștrandul din Piatra Neamț. Am primit mai multe reclamații și imagini care demonstrează că la această petrecere au fost prezenți mulți minori și s-au consumat băuturi alcoolice. Ceea ce mă preocupă cel mai mult este faptul că această petrecere a fost organizată în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Piatra Neamț, cu suma de 88.000 de lei, acordată Asociației Sportive Handbal Club Pietricica Neamț.

Este extrem de îngrijorător cum o activitate sportivă finanțată de primărie s-a transformat într-un eveniment în care minorii au avut acces la alcool. Această situație trebuie să fie clarificată și voi solicita explicații în cadrul Consiliului Local pentru a înțelege cum a fost posibilă această transformare.

Ceea ce mă deranjează și mai mult este faptul că asociația în cauză a cerut sprijin financiar din partea Primăriei, susținând că activitatea lor are caracter sportiv și nonprofit. Cu toate acestea, am avut ocazia să văd lista de prețuri aplicate la intrarea la petrecerea lor, care varia între 75 și 360 de lei. Aceasta nu pare a fi o activitate tipică unei organizații non-guvernamentale. Mai mult, în acești bani era inclusă și oferta de băuturi, de la cele ușoare până la Vodcă și Whiskey cu Redbull.

Aceste aspecte trebuie clarificate, deoarece nu este normal ca astfel de evenimente să se desfășoare cu bani publici. De fapt, nici măcar din fonduri private nu ar trebui să se permită accesul minorilor la băuturi alcoolice. În calitate de consilier local, consider că este responsabilitatea mea să clarific ce s-a întâmplat cu banii votați în cadrul Consiliului Local.

Prin intermediul acestui mesaj, îl rog pe domnul primar să invite reprezentanții acestei asociații la următoarea ședință a Consiliului Local, pentru a ne informa despre modul în care au gestionat cei 88.000 de lei primiți și pentru a ne explica mai în detaliu despre această petrecere. Vrem să știm cine a încasat banii, dacă biletele au fost fiscalizate și ce autorizații au avut pentru a vinde băuturi alcoolice.

Este important să asigurăm transparența și responsabilitatea în utilizarea fondurilor publice și să ne asigurăm că acestea sunt folosite în mod corect și în interesul comunității. Voi insista pentru o investigație riguroasă în acest caz și pentru măsuri adecvate, astfel încât astfel de situații să nu se mai repete în viitor.

a transmis Eduard Robert Minuț, consilier local PSD.

Transparența și responsabilitatea în utilizarea fondurilor publice sunt aspecte esențiale pentru buna guvernare și încrederea comunității în autorități. Este imperativ să se efectueze o investigație riguroasă și să se ia măsuri adecvate pentru a preveni repetarea unor astfel de situații în viitor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Victor spune

    Poate aflați și cum e posibil ca o asociație sportivă să acceze aceste fonduri (88 mii lei) pe capitolul cultură și nu pe sport. La capitolul sport această asociație beneficiază de alte fonduri în valoare de 46 mii lei. Deci în același an și în aceeași sesiune de finanțări a accesat de două ori fonduri publice. Și nimeni din comisiile acelea celebre ale Primăriei nu s-a sesizat. Uite așa mai murdărim un sport, nu era suficient scandalul din fotbal, din volei…niste delapidatori mascați în oameni de sport au rezolvat problema. Rușine să vă fie cu handbalul masculin că ați tărât acest sport într-o asemenea mizerie! Ei…dl. Ste**a și gașca…poate veniți și cu explicații&#$minciuni. Delegații echipelor la asta se pricep, la șmecherit banii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate