Un colos economic a declarat război criptomonedelor private

0

India intenționează să introducă o lege pentru interzicerea criptomonedelor private precum bitcoin și să instituie un cadru pentru o monedă digitală oficială care să fie emisă de banca centrală, conform unei agende legislative listate de guvern, anunță REUTERS.

Având în vedere că partidul de guvernământ controlează ambele camere ale Parlamentului, șansele proiectului de lege de a fi adoptat sunt mari.

Legea va „crea un cadru facilitator pentru crearea monedei digitale oficiale care va fi emisă de Reserve Bank of India (RBI)”.

Legislația, listată pentru dezbatere în actuala sesiune parlamentară, urmărește „să interzică toate criptomonedele private din India, cu toate acestea, permite anumite excepții pentru a promova tehnologia de bază a criptomonedelor și utilizările sale”, se menționează în documentele oficiale.

La mijlocul anului 2019, un grup guvernamental indian a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, cu o perioadă de închisoare de până la 10 ani și amenzi grele pentru oricine se ocupă de monede digitale.

Cu toate acestea, comisia a cerut guvernului să ia în considerare lansarea unei monede digitale oficiale susținute de guvern în India, pentru a funcționa ca bancnote, prin intermediul Reserve Bank of India.

În aprilie 2018, RBI a ordonat instituțiilor financiare să întrerupă toate legăturile cu persoanele fizice sau companiile care tranzacționează în monedă virtuală, cum ar fi Bitcoin, în termen de trei luni. Cu toate acestea, în martie 2020, Curtea Supremă din India a permis băncilor să gestioneze tranzacțiile cu criptomonede de la bursă și comercianți, anulând o interdicție a băncii centrale care ar fi dat o lovitură majoră industriei prospere, mai arată sursa citată.

Guvernele din întreaga lume au căutat modalități de reglementare a criptomonedelor, dar nici o economie majoră nu a făcut pasul drastic de a pune o interdicție generală asupra deținerii lor, chiar dacă a fost ridicată îngrijorarea cu privire la utilizarea abuzivă a datelor consumatorilor și la posibilul său impact asupra sistemului financiar.

Multe țări – inclusiv Statele Unite, China, Japonia, Canada, Venezuela, Estonia, Suedia și Uruguay – au explorat propriile valute digitale.

Cu toate acestea, există diferențe semnificative între monedele digitale naționale și criptomonedele private, cum ar fi bitcoin. Criptomonedele precum bitcoin sunt descentralizate, în timp ce monedele digitale naționale sunt de obicei centralizate.

Cu un PIB de aproape 2,9 trilioane de dolari, India este a cincea cea mai mare economie din lume, înaintea Regatului Unit, Franței și Italiei, potrivit Băncii Mondiale.

Valoarea Bitcoin a crescut cu peste 20% la 38 566 USD vineri, 29 ianuarie, după ce Elon Musk și-a schimbat biografia personală pe Twitter în #bitcoin.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate