Un candidat din Neamț, eliminat de la prima probă scrisă a Bacalaureatului. Alți 52 au lipsit

0

Prima probă scrisă din sesiunea iunie-iulie 2022 a examenului naţional de bacalaureat, la Limba şi literatura română- proba E.a), s-a desfăşurat astăzi, 20 iunie 2022, transmite ISJ Neamț.

În judeţul Neamţ, probele scrise s-au organizat şi se desfăşoară în 11 centre de examen, la prima probă scrisă fiind înscrişi 3088 candidaţi. Procentul de prezenţă a candidaţilor la proba scrisă de Limba şi literatura română a fost de 98,28% (3035 candidaţi prezenţi). Nu s-au prezentat la această primă probă scrisă 52 de candidaţi. Un candidat a fost eliminat din examen.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici și Evaluare în Educaţie.

Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar:

  • marţi, 21 iunie 2022 – Proba obligatorie a profilului;
  • miercuri, 22 iunie 2022 – Proba la alegere a profilului şi a specializării;
  • joi, 23 iunie 2022 – Limba şi literatura maternă (în judeţul Neamţ nici un candidat nu susţine acestă probă).

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie 2022, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic.

În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptut că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (28-30 iunie 2022), vor fi comunicate vineri, 1 iulie 2022.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentut UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datetor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), afişarea rezultatetor se efectuează prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Examenul naţional de bacalaureat se consideră promovat de către candidaţii care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

  • recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea cel puţin a notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise.

Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate anterior este considerat „reuşit”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate