Un ajutor enorm pe care îl putem oferi fără să resimțim acest lucru – Cum este posibil?

0

Atunci când vine vorba despre acțiuni caritabile (sau ajutor în general) putem face multe pentru a schimba starea lucrurilor. Știu că „nu adun eu toți câinii de pe stradă, dar măcar pe al meu l-am adus în casă” sau „poate că nu încălzesc pe nimeni ai mei 3,5%, dar dacă suntem mulți, lucrurile capătă optimism!”. Asta e motivația pentru acest an.

Iată mai jos o soluție foarte confortabilă prin care putem ajuta fără să simțim asta în propriul buzunar:

Formularul 230 este responsabil de lucrul acesta. Alegi ONG-ul căruia vrei să îi redirecționezi cei 3,5%, completezi formularul în perioada 1 ianuarie – 25 mai, îl depui la ANAF, sau îl trimiți semnat ONG-ului și îl depune el. Formularul 230 se completează și se depune anual. Code for Romania au simplificat lucrurile și au creat o platformă extrem de user friendly – redirectioneaza.ro. Căutăm în bara de search sau ne inspirăm din lista de peste 2000 de organizații înscrise pe platformă și ni se generează formularul pre-completat.

Ca să înțelegem despre ce sume vorbim, putem face un exercițiu. Presupunem că avem un salariu lunar de 2500 lei net, în mână (adică 4273 brut). Impozitul pe venit este = 278 lei. Pentru 12 luni impozitul ar fi de 278 x 12 = 3336 lei. Asta înseamnă că vom redirecționa (3,5% din 3336 lei) 116,7 lei/an. Da, nu pare deloc o sumă considerabilă, dar este ceva. Imaginați-vă că toți colegii de la muncă faceți asta și atunci se strâng niște sume mai însemnate.

Și un citat de pe redirectioneaza.ro: „Dacă toți angajații din România ar completa acest formular, după un calcul simplu, ținând cont de salariul mediu brut, anual s-ar putea redirecționa către organizațiile non-profit peste 200 milioane de euro.” Gândiți-vă la asta! Altfel acești bani ajung tot în bugetul de stat, manevrat de cei de la putere. Nu e rău, dar așa avem măcar puțin control asupra unei părți mititele. Ce face statul cu cealaltă parte, știm pe fragmente.

Legislația României permite și microîntreprinderilor să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit. Și întreprinderile care plătesc impozit pe profit pot face sponsorizări.

Pentru noi poate însemna puțin, însă pentru cei care au nevoie, fiecare leu este o adevărată comoară. Putem începe anul cu o schimbare, fă primul pas și completează formularul 230 pentru o lume mai bună!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate