Ultraj şi infracţiuni în Roman

0

În noaptea de 12/13 octombrie, în jurul orei 00.05, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Roman, care efectua serviciul de patrulare, pe str. Păcii, din Roman, a observat în faţa unui bar, o căruţă staţionată si 5 bărbaţi, care fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, solicitau în mod violent barmanului să-i servească cu băuturi alcoolice. La faţa locului se mai aflau si doi agenţi de pază, care încercau să-i convingă pe cei cinci să plece, întrucât barul era închis. Bărbaţii au devenit agresivi, folosind cuvinte si expresii jignitoare la adresa agenţilor de pază pe care îi ameninţau cu acte de violenţă, motiv pentru care patrula de siguranţă publică a intervenit pentru aplanarea conflictului. La vederea poliţistilor, doi dintre bărbaţi, respectiv B. Ioan, de 25 de ani si C. Marinică, de 35 de ani, ambii din comuna Gâdinţi, au încercat să-i lovească pe agenţii de poliţie si cu două furci luate din căruţă, i-au ameninţat. În acest timp, ceilalţi trei bărbaţi: B. Constantin, de 23 de ani, C. Dănuţ, de 18 ani si I. Constantin, de 41 de ani, toţi din comuna Gâdinţi, proferau ameninţări la adresa poliţistilor, adresându-le si cuvinte si expresii jignitoare. În aceste condiţii, un agent de poliţie, după efectuarea somaţiilor legale, a executat în plan vertical 4 focuri de avertisment, după care alte două asupra lui B. Ioan, pe care l-a lovit în piciorul drept.
Cu sprijinul celorlalţi poliţisti sosiţi la faţa locului, cei cinci bărbaţi au fost imobilizaţi si condusi la sediul Poliţiei municipiului Roman. B. Ioan a fost transportat la Spitalul Municipal Roman, unde a fost diagnosticat cu fractură deschisă gamba dreapta. A fost anunţat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman care a preluat cercetările potrivit competenţei, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, portul, fără drept, în locurile si împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publică, de obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire si împiedicarea, sub orice formă, a organului de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-si îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat, de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.

Ultraj şi infracţiuni în Roman

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate