Ultimele pregatiri pentru sarbatoarea de pe 14 octombrie – Sf. Cuvioasa Parascheva

0

Ieri a avut loc o procesiune de purtare a moastelor Cuvioasei Parascheva in jurul Catedralei Mitropolitane din Iasi, ocazie cu care pelerinii au putut asista la slujba sustinuta in curtea mitropolitana de un sobor de preoti condus de Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasului.

Potrivit traditiei, astazi moastele vor fi purtate in procesiunea ”Calea sfintilor”, pe strazile din centrul Iasiului, dupa care vor fi reasezate in baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Mitropolitane.

Racla va ramane aici pana duminica seara, pentru ca astfel pelerinii sositi la Iasi de hramul Sf. Cuvioase Parascheva sa se poata inchina la moastele acesteia.

Sfânta Parascheva, cunoscută şi sub numele Petka, Petca Parasceva, Paraskeva Pyatnitsa, Parascheva din Timov, Parascheva din Balcani, este o cuvioasă din secolul al XI-lea, prăznuită în ziua de 14 octombrie.

În seara de joi, 13 octombrie, va avea loc vecernia pentru hramul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din Piatra-Neamţ.

Ilona Popescu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate