ULTIMA ORĂ: Parcările de reședință au ajuns, din nou, la Parking

0

Proiectul de hotărâre privind aprobarea gestiunii delegate a serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor de reședință, precum și a celui de blocare/deblocare a autovehiculelor care sunt staționate sau parcate neregulamentar pe locurile de parcare de reședință de pe domeniul public și privat al municipiului Piatra-Neamț, pe o perioadă de 1 an şi 6 luni, până la data de 31.12.2023, către Parking, a trecut astăzi cu votul Consiliului Local din Piatra-Neamț.

Municipalitatea va preda operatorului S.C. Parking S.A., pe baza de proces verbal de predare-primire, ca bunuri de retur următoarele:

  • locurile de parcare de reşedinţă de pe raza municipiului Piatra-Neamţ;
  • aplicaţia informatică cu baza de date aferentă, după recepţia acesteia.

Parking va prelua contractele de utilizare/închiriere aflate în vigoare de la municipiul Piatra-Neamţ. De asemenea, s-au aprobat și tarifele aferente.

Sumele încasate din redevenţă vor fi utilizate pentru investiţii în proiecte de parcări şi proiecte de regenerare urbană.

Prin Hotărârea Consiliului Local Piatra-Neamț votată astăzi, 15 iunie, parcările de reședință trec în administrarea societății Parking SA. Este o măsură luată pentru a ieși din situația de criză în care se află municipiul Piatra-Neamț în ceea ce privește serviciul de administrare a parcărilor de reședință, blocat în acest moment de acțiunea în instanță a Instituției Prefectului Județului Neamț.

Urmează ca Primăria să încheie un contract cu societatea Parking, iar imediat după acesta va fi semnat, vom anunța public toate informațiile pe care cetățenii trebuie să le știe în vederea încheierii contractelor pentru locurile de parcare de reședință.

Pentru contractarea locurilor de parcare va fi folosită o aplicație, care urmează să fie recepționată de Primărie și pe care o va preda ca bun de retur către Parking SA. Aplicația va simplifica și transparentiza procesul de contractare a unui loc nou de parcare și de prelungire a contractelor pentru locurile de parcare de reședință.

Noile tarife aprobate astăzi vor fi de 175 lei/an pentru persoane fizice și 350 lei/an pentru persoane juridce. Creșterea tarifelor a fost necesară în primul rând pentru a putea demara investițiile pentru rezolvarea pe termen mediu și lung a problemei locurilor de parcare insuficiente din oraș și pentru a asigura un serviciu de administrare a parcărilor de calitate.

Toate informațiile despre parcările de reședință și alte informații de interes local vor fi anunțate pe canalele oficiale de comunicare:

🟦 Facebook: https://www.facebook.com/municipiulPiatraNeamt1

🟩 Piatra-Neamț City App: https://play.google.com/store/apps/details

🔵 Telegram: https://t.me/piatraneamtcity

🌐www.primariapn.ro

🌐www.piatraneamtcity.ro

a transmis municipalitatea.

Documentele aferente proiectului de HCL sunt disponibile aici – click.

anexa_1_10_anexa_3_proiect_182_11_06_2022

anexa_3_proiect_182_11_06_2022

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate