ULTIMA ORĂ: Misiune de salvare pe masivul Ceahlău

0
Foto caracter ilustrativ

UPDATE, Salvamont Neamț : Victima, un bărbat de 42 de ani din Onești, a fost predată la SMURD în Stațiunea Durău. A fost o acțiune dificilă încheiată în timp record, ținând cont de cei 1000m diferență de nivel pe care a fost transportata victima. Operatiunea a necesitat conlucrarea a doua echipe care au făcut jonctiunea în jurul cotei 1500 ( Șeaua La Morminte) . Transportul a fost oprit de mai multe ori pentru ca victima vărsa și trebuia pusă în decubit lateral sau pentru că tensiunea arterialaî scădea la limita colapsului și trebuia administrat oxigen .

Salvamont Neamț intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor unui bărbat care acuza o stare de rău general. A ajuns prima echipa de intervenție din baza Dochia. Tensiunea arterială este foarte scăzută, 80/90 mm Hg, puslul 50 bătăi pe minut, iar saturația de oxigen aproape inexistentă, conform declarațiilor șefului Salvamont, Raul Papalicef.

Vom reveni cu detalii.

Reamintim faptul că și azi noapte echipa Salvamont a avut o misiune dificilă de transport și acordare a primului ajutor unei persoane cu traumatism de membru inferior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate