ULTIMA ORĂ: Cutremur în România în această noapte

6
FOTO: alerta.infp.ro

UPDATE ora 1:24 – INFP revine cu informații:

În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, GALATI un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 23km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 66km NV de Galati, 79km NV de Braila, 87km SE de Bacau, 142km S de Iasi, 147km E de Brasov, 154km NE de Ploiesti, 163km SV de Chisinau, 194km NE de Bucuresti, 197km SV de Tiraspol, 210km NV de Constanta.

Citește și:

ȘTIREA INIȚIALĂ – ora 1:07

Potrivit INFP.RO, în ziua de 25 Aprilie 2020 la ora 01:04:14 (ora locală a României) s-a produs în MOLDOVA, GALATI un cutremur mediu cu magnitudinea M (EWS) 4.6, la adâncimea de 54km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km NV de Galati, 82km N de Braila, 87km SE de Bacau, 132km S de Iasi, 146km SV de Chisinau, 164km E de Brasov, 172km NE de Ploiesti, 179km SV de Tiraspol, 210km NE de Bucuresti, 213km N de Constanta.

De asemenea, ieri, 24 aprilie, au mai avut loc două cutremure în România de magnitudine mai mică:

În ziua de 24.04.2020, la ora 16:06:19 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 137km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 66km E de Brasov, 69km NE de Ploiesti, 121km N de Bucuresti, 123km S de Bacau, 124km V de Braila, 126km V de Galati, 143km NE de Pitesti, 181km E de Sibiu, 186km N de Ruse, 205km SV de Iasi.

***

În ziua de 24.04.2020, la ora 10:24:37 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 4km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 103km NV de Craiova, 109km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 202km V de Brasov, 213km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 222km NE de Nis.

SURSA: http://www.infp.ro/

MAI – Reguli de comportare în timpul producerii unui cutremur:

1. Păstraţi-vă calmul, nu intraţi în panică, liniştiţi-i şi pe ceilalţi, protejaţi copiii, bătrânii şi femeile. Nu vă speriaţi de zgomotele din jur.
2. Preveniţi tendinţele de a părăsi camera sau locuinţa, deoarece faza seismică iniţială are o durată redusă, astfel încât tocmai faza puternică a mişcării seismice vă poate surprinde pe scări, holuri, paliere, în aglomeraţie şi panică, conducând la accidente grave, nedorite.
ATENŢIE! Scările sunt elemente de construcţii foarte sensibile la deplasările diferenţiate ale etajelor şi, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări sub efectul oscilaţiei seismice este extrem de periculoasă. Chiar dacă ieşirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuinţă parter ar fi în principiu posibilă şi fezabilă în scurt timp, în special pentru persoane tinere, afară sunt multe alte riscuri: coşuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc.
3. Rămâneţi în încăpere sau locuinţă, departe de ferestre care se pot sparge şi vă pot accidenta, protejaţi-vă sub o grindă, toc de uşă solid, sub un birou sau masă care sunt suficient de rezistente spre a vă feri de căderea unor obiecte, mobile suprapuse, lămpi, tencuieli ornamentale etc. În lipsa unor astfel de posibilităţi vă puteţi proteja stând la podea lângă un perete solid, pe genunchi şi coate, cu faţa în jos iar cu palmele împreunate vă veţi proteja capul, ceafa, iar cu antebraţele pe lateral capul. Această recomandare implică o cunoaştere prealabilă a acelor elemente de construcţie rezistente, prin consultarea unui specialist atestat.
4. Dacă este posibil, închideţi sursele de foc cât puteţi mai repede iar dacă a luat foc ceva interveniţi imediat după ce a trecut şocul puternic.
5. Nu fugiţi pe uşă, nu săriţi pe fereastră, nu alergaţi pe scări, nu utilizaţi liftul, evitaţi aglomeraţia, îmbulzeala, iar dacă este posibil deschideţi uşa locuinţei spre exterior, spre a preveni blocarea acesteia, în vederea evacuării după terminarea mişcării seismice.
6. Nu alergaţi în stradă.
7. Dacă vă aflaţi în afara unei clădiri, deplasaţi-vă cât mai departe de clădire, feriţi-vă de tencuieli, cărămizi, coşuri, parapete, cornişe, geamuri, ornamente care de obicei se pot prăbuşi în stradă.
8. Acordaţi prim ajutor persoanelor rănite.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Elena Paval spune

    L-am simțit in Constanța, am vrut sa ma adăpostesc sub pragul usii dar din fericire a fost scurt, asa ca am ramas in pat.

  2. Ioana Mogos spune

    În București s-a simțit foarte ușor, am fost trezita de vibrația vitrinei

  3. Emil spune

    S-a simtit puternic in Constanta dar scurt cam 3 secunde

    1. Dan spune

      la Galati s-a simtit tare de tot !

  4. Ham Ham spune

    Sa simtit si la Constanta, a fost destul de puternic dar foarte scurt.

    1. Andreea spune

      Sa simțit și la botosani foarte scurt dar sa simțit destul de bine

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate