Uite microbuzul – nu e microbuzul…

0

Inca din 2008, Asociatia Intercomunitară Urbtrans este organizatoarea licitatiei traseelor de transport în comun. Municipalitatea a aprobat delegarea dreptului de gestiune a serviciului de transport in comun din Neamt catre Urbtrans. Foarte multi pietreni reclama neregulile de transport Primariei, reclamatii oarecum nefondate, intrucat responsabilitatea apartine in totalitate Urbtrans, care are ca obiective stabilirea traseelor principale si secundare, orarul de transport, elaborarea regulamentului de transport.  O parte din transportul judetean este concesionat operatorilor de transport prin licitatii.

In iunie, Urbtrans a licitat noua trasee in oras si pe rutele Dumbrava Rosie, Savinesti, Roznov, comuna Alexandru cel Bun,Garcina.  Pe aceste trasee s-a stabilit ca vor circula un total de 23 de microbuze, scopul principal fiind modernizarea infrastructurii de transport. Desi la prima vedere, toate aceste concesionari, licitatii, gestiuni par floare la ureche, se pare ca cel mai mult au de suferit nemtenii care sunt total depasiti de situatia modificarii rutelor de la 1 decembrie. Deoarece nu este stiut faptul ca Urbtrans are rolul principal in stabilirea traseelor, nemtenii au depus in decursul a cateva zile de la inceputul  lunii decembrie multiple plangeri adresate Primariei Piatra Neamt, plangeri la care Primaria inca nu a raspuns.  Iata cateva dintre opiniile nemtenilor, asa cum apar pe domnuleprimar.ro.

1 decembrie, Marin M.

“Domnilor, iar va bateti joc de oamenii din Ciritei? De ce nu anuntati pe nimeni ca s-a schinbat traseul microbuzelor?”

2 decembrie, Vasile G.

“Transportul in comun este o bataie de joc in acest oras. Iar s-au schimbat traseele, abia ce au intrat microbuzele si pana acum s-au schimbat traseele de 3 ORI! Locuiesc la Ozana,Blocul Turn si lucrez la Dedeman. Au fost bagate niste microbuze care treceau din 15 in 15 minute si ma duceau pana la Peco Bontas. Acum acele microbuze nu mai vin, am inteles ca se duc pe la piata. Numai troleul trece din ora in ora si face jumatate de ora pana ajunge la Peco, este o bataie de joc totala!
Am inteles de la unii colegi ca aproape toate traseele au fost IAR modificate, asta e a 3-a oara cel putin in ultimele 3 luni. Sa va fie RUSINE!”

3 decembrie, Corina V.

“Imi pare rau ca iarasi am ajuns sa fac reclamatie. Nu inteleg de ce ati scos autobuzul pe traseul Ocol-Sarata. Era foarte bine, iar noi calatorii eram multumiti. Chiar nu intelegeti ca mersul autobuzelor pana la Darmanesti este cea mai mare prostie. Este un chin care se pare ca nu-l intelegeti. Ar trebui sa circulati in fiecare dimineata cu copilul mic si sa schimbati doua autobuze. Poate atunci ne intelegeti. Nu vad unde este economia. Se pare ca binele la dumneavoastra dureaza foarte putin, sau va hraniti cu dezamagirile noastre. In plus nu stiu daca este normal sa nu fie valabile biletele de la troleu timp de 1 ora pe acelasi traseu. Chiar credeti ca avem in fiecare zi 6 lei de persoana numai pentru transport?Lasati mersul autobuzelor cum era inante. Va multumesc!”

6 decembrie, Vasile I.

“Dimineata a trebuit sa ma trezesc cu 2 ore mai devreme ca sa ajung la serviciu. Ce randament sa mai ai la serviciu cand esti obosit si frant de o naveta de o ora. Parca ma duc la Bacau sa lucrez si nu la iesire din oras. Cand se revine la microbuzele care ajung pana la Peco Bontas????
Asteptam solutii cat mai rapide, pentru ca este iarna si este foarte greu sa ajungi chiar si la serviciu in zilele astea de criza si lipsuri.”

7 decembrie, Mihai F.

“Dorim si noi sa stim care sunt acei angajati din cadrul primariei care creeaza haos si incertitudine in oras la capitolul transport public local, si ma refer la microbuze, pentru ca troleul in neamt este de acum 30 ani, si masinile si reteaua, acus acus se blocheaza in intersectie la spital.
Cred ca nici in evul mediu nu era asa de dramatica situatia… te duceai calare pe cal sau pe magarus, si tot ajungeai la timp la iarmaroc…Sarbatori fericite acelor incompententi din primaria neamt care isi bat joc de noi!”

7 decembrie, Margareta E.

“Ce se intampla cu transportul public din oras ? Stam ca vitele in statii cate o jumatate de ora sa vina un microbuz tocmai pe vremea asta si cand vine mergem ca sardelele…cine a decis aceasta situatie ?…au fost consultati cetatenii ?….de ce ati mutat pe varianta traseul de Borzogheanu ? de ce ati scos microbuzele de la Peco ? Domnule Primar va rugam sa faceti demersuri si sa lasati transportul cu microbuze asa cum a fost inainte. Vrem sa avem cu ce ne deplasa in orasul asta. Preferam microbuzele ca sunt rapide si calduroase.”

Dupa cum reiese si din cele cateva plangeri depuse, nemtenii se confrunta cu situatii dificile in ceea ce priveste transportul pana la locul de munca. Exista in anumite statii de transport orarul traseelor modificate, insa majoritatea cetatenilor au fost luati pe nepregatite, in plina iarna, in ceea ce priveste asteptarea unui mijloc de transport in comun care, supriza, nu mai vine… In ceea ce priveste Urbtrans, si chiar si Primaria Piatra Neamt, speram ca reprezentatii apleaca urechea la nemultimirile nemtenilor si ca se va gasi o solutie benefica pentru cetateanul care nu dispune de o masina personala, care lucreaza la mare distanta de locuinta, care este nevoit sa suporte toate consecintele deciziilor mai mult sau mai putin inspirate ale autoritatilor.

Adresam celor responsabili invitatia de a transmite un comunicat oficial, scris negru pe alb, pentru ca tuturor celor nelamuriti sa li se clarifice de ce se tot schimba traseele, din ce motive si de ce nu sunt intrebati si ei inainte de a se lua o decizie finala.

M.I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate