Twitter, una dintre cele mai mari rețele de socializare, va fi cumpărată de Elon Musk cu 44 de miliarde de dolari

0

Compania Twitter Inc., o importantă rețea de socializare, a anunțat astăzi că a acceptat oferta de a fi achiziționată de Elon Musk, pentru 54,20 USD per acțiune, o tranzacție evaluată la aproximativ 44 de miliarde de dolari. La finalizarea tranzacției, Twitter va deveni o companie privată.

Elon Musk, FOTO: TWITTER

Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Elon Musk, cel care deține compania Tesla, dar și compania Space X, care construiește rachete și sateliți pentru furnizarea internetului. Elon Musk, considerat la ora actuală cel mai bogat om de pe planetă conform unui bilanț făcut de Forbes, a negociat achiziția Twitter în nume propriu, iar compania Tesla nu este implicată. Este cea mai folosită rețea de socializare de către Elon Musk.

În contextul libertății de exprimare, poate cel mai cunoscut eveniment legat de Twitter este acela de suspendare a contului președintelui SUA, Donald Trump. Detalii aici – click.

 „Vreau, de asemenea, să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii. Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania”, a continuat Musk.

Tranzacția, care a fost aprobată în unanimitate de Consiliul de Administrație al Twitter, este de așteptat să se încheie în 2022, sub rezerva aprobării acționarilor Twitter, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile și îndeplinirii altor condiții.

„Sper ca până și cei mai vehemenți critici ai mei să rămână pe Twitter, deoarece asta înseamnă libertatea de exprimare.”, a scris Elon Musk astăzi pe Twitter.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate