Turist la musulmani în perioada Ramadanului

0

Ramadanul musulman abia a început şi este bine să cunoaşteţi câteva detalii despre această perioadă dacă intenţionaţi să mergeţi în concediu până pe 10 septembrie în ţări majoritar musulmane precum Indonezia, Egipt, Turcia şi Maroc.

Ramadanul este o perioadă dedicată postului (sawn), unul dintre 5 stâlpi de susţinere ai Islamului. De la răsărit şi până la apus abstinenţa de la mâncare, băutură, tutun şi  relaţii fizice este benefică pentru purificarea spirituală a musulmanilor. După apus,  are loc un iftar euforic, care intrerupe postul, urmat de un ospăţ târziu şi un sahur, o masă înainte de răsărit. Ramadanul mai este si o perioadă de generozitate.

Ca orice sărbătoare, afectează şi afacerile, majoritatea companiilor operând cu ore şi personal limitate, motiv pentru care este recomandabil să faceţi rezervările prin Internet sau telefon inainte să ajungeţi. Majoritatea restaurantelor sunt închise în timpul zilei, de aceea este recomandabil să aveţi provizii de alimente sau să faceţi rezervări la restaurantele care deschid la prând în zonele pentru turişti. Nopţile sunt albe în perioada Ramadanului, pline de muzică şi dulciuri, iar participanţii nu se grăbesc deoarece trezitul dimineaţa nu se impune.

Ca turist nu vi se va impune postul Ramadanului, însă este politicos să evitaţi consumul de alimente în timpul zilei în faţa persoanelor care postesc şi să lăsaţi localnicilor răgazul necesar orelor de rugăciune.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate