Turist de 74 de ani, singur pe Ceahlău, în stare deosebit de gravă (VIDEO)

0

Salvamont Neamt a intervenit de dimineață în zona înaltă a Masivului Ceahlău cu două echipe pentru evacuarea unui turist de 74 de ani cu probleme de sănătate. Acesta a urcat singur în cursul zilei de ieri și a intrat în hipotermie la ieșirea în golul alpin.

Potrivit salvamontiștilor, acesta nu a sunat la 112 și a fost găsit inițial de un grup de turiști care l-au ajutat să ajungă la Cabana Dochia. În cursul nopții starea lui s-a înrăutățit, iar dimineață a sunat la 112. (Click aici pentru mai multe detalii despre misiunea salvamontiștilor)

Din păcate, elicopterul nu a putut interveni din cauza condițiilor meteorologice severe, motiv pentru care Salvamont Neamț a avut o misiune deosebit de grea întinsă pe parcursul întregii zile.

Din primele informații primite de la Salvamont Neamț în această seară, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și s-au început manevrele de resuscitare. Un echipaj SMURD, de asemenea, face tot posibilul să îl mențină în viață, dar prognosticul este rezervat.

Respect salvatorilor!

Revenim cu informații și, sperăm, cu vești mai bune despre starea victimei.

VIDEO: Salvamont Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate