Turist cu piciorul fracturat, în zona cascadei Duruitoarea

0

În aceste momente, Salvamont Neamț desfășoară o acțiune de salvare a unei persoane  care are o fractură a unui membru inferior în urma unui accident în zona cascadei Duruitoarea.

UPDATE Salvamont: În jurul orei 13 am fost anunțați prin Dispeceratul Național Salvamont și ulterior prin 112 ca în zona Cascada Duruitoarea o persoană de sex feminin de 40 de ani din Bârlad suferise o accidentare.

Am alertat echipajul canin care se află în patrulare nu foarte departe de acea zonă. După o jumătate de oră, victima era găsită cu un traumatism grav de membru inferior. În așteptarea echipei de suport victima a fost izolată termic. După sosirea echipei de intervenție 2 din Baza Durău s-a acordat primul ajutor și după imobilizarea membrului și a victimei, s-a efectuat transportul cu UT 200 până la autospeciala Salvamont. După o operațiune de salvare care a durat câteva ore, victima a fost preluată de către un echipaj SMURD . Precizam că atât victima cât și însoțitorii erau cunoscători ai muntelui, bine pregătiți și echipați.

Credit foto: Salvamont Romania

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate