Turism ecumenic nefiscalizat și necontorizat

0

Autoritățile nemțene se tot chinuie să facă strategii turistice și de fiecare dată pleacă de la date false. Ultimele statistici deținute de Consiliul Județean Targul de Turism al RomanieiNeamț chiar sunt îngrijorătoare căci vorbesc de o creștere a domeniului cu 11 procente când în realitate sectorul turistic nemțean e în cădere liberă.
La aceste date false a contribuit din plin fiscul care a speriat operatorii turistici și astfel au crescut încasările fiscalizate, dar o contribuție covârșitoare în bulversarea statisticilor o au mănăstirile din Neamț care nu fiscalizează mai nimic și nici nu oferă date statistice reale.
De exemplu, partea de turism ecumenic pe teritoriul județului Neamț în zilele de Paști înglobează peste 10.000 de pelerini. Dacă în cazul celor cazați la pensiuni se poate face o estimare statistică, cei găzduiți în locurile de cazare administrate de mănăstiri nu se regăsesc nicăieri.
Uite așa, un procent foarte important din turiștii ce vin în Neamț nu este inclus în nicio statistică oficială, iar din cifre nu se poate vedea nici pe departe că principalul scop a multor turiști este pelerinajul. În statistici figurăm ca un județ cu turism de tranzit și cam atât.

D.E.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate