Tunete şi fulgere, Staţiunea Durău în beznă şi turişti salvaţi la timp

0

Duminică, 4.09, furtuna violentă care a traversat Masivul Ceahlău, cu peste 30 l/mp, tunete şi fulgere, a lăsat în beznă pentru mai multe ore Staţiunea Durău. Au fost surprinse mai multe grupuri de turişti întârziaţi, care coborau de pe munte.

Astfel, în jurul orei 17, echipa de intervenţie din Baza Durău s-a deplasat în plină furtună pentru acordarea primului ajutor şi transportul (evacuarea) de urgenţă a unei victime de 53 de ani din Mureş care suferise un traumatism de membru inferior la câteva sute de metri de Cascada Duruitoarea. În afara traumatismului exista şi riscul producerii hipotermiei, victima fiind în imposibilitate de a se adăposti în acea zonă.

În jurul orei 20.50 încă un apel de la 112 declanşa o intervenţie de căutare /salvare în zona Nican-Piciorul Lui Bucur. Trei persoane din Galaţi au fost întârziate de furtună, pe traseul de întoarcere de la cascadă şi surprinse de întuneric .

Au deviat de la traseu şi s-au afundat în Jgheabul lui Trifan care în porţiunea subalpină este deosebit de alunecos şi adânc.

Căutarea s-a efectuat cu unitatea canină, victimele fiind găsite în mai puţin de o oră, iar ciobănescul malignois Erik dovedindu-şi încă o dată utilitatea şi performanţele.

 

 

 

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate