TT caută un nou text de dramaturgie contemporană pentru #SafeSpoTT

1

În luna martie anunțam că Teatrul Tineretului Piatra-Neamț se transformă pentru următorii doi ani în #SafeSpoTT pentru tineri și am dat startul concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia“, adresat tinerilor autori, cu vârsta de maxim 35 ani. Două texte au fost deja alese spre montare.

În runda a doua a concursului, căutăm tot un text nou-nouț, nepublicat și nemontat, care să aibă la bază tema diversității și a toleranței, adresat publicului tânăr.

Propunerile de texte pot fi trimise până vineri, 15 noiembrie 2019, pe adresa de mail proiecte@teatrultineretului.ro. Juriul compus din profesioniști de teatru și liceeni va alege textul câștigător, care va fi montat la Sala Mare a Teatrului Tineretului Piatra-Neamț.

Proiectul #SafeSpoTT promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin susținerea producției a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Acestea vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentații, actorii și realizatorii spectacolelor participă la discuții cu publicul.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

#SafeSpoTT este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

  • comunicat de presa Teatrul Tineretului
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. E. Vasilescu spune

    Ce a fost si ce a ajuns TT ?
    Un fel de platforma gen Cantarea Romaniei, putin mai stilata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate