Triplu ghinion: și prostit, și zbârcit, și lefter!

0

Dacă procesul de îmbătrânire vă da deja fiori și sunteți dispuși să cheltuiți 8000 dolari pe o procedură riscantă și dubioasă, vă spunem noi unde să mergeți .

Ambrosia Medical ( cu filiale in Tampa, Omaha, Los Angeles, San Francisco sau Houston) este o clinică unde oamenii vin plini de speranță pentru a primi leacul împotriva bătrâneții, beneficiind de transfuzii de sânge de la oamenii mai tineri, aparent mai sănătoși.

Compania fondată in 2017 de Jesse Karmazin care nu are o licență medicală, promoveză intensiv tratamentul pornind de la ipoteza conform căreia transfuzia-minune poate contracara îmbătrânirea și poate regenera organele! Ce să mai vorbim, halucinant de-a dreptul!

Bun, până aici sună frumos doar că nu e chiar așa. Compania a efectuat un studiu clinic total anapoda, fără un grup de control, percepând un tarif de 8000 dolari de la cei 81 participanți care și-au pus toate speranțele si agoniseala în licoarea magică. De regulă, studiile clinice sunt absolut gratuite, asta în condițiile în care se desfășoară legal, cu aprobarea celor de la FDA ( n.r: Food and Drug Administration).

Mai mult decât atât, nu există niciun rezultat publicat în urma acestui studiu clinic, deci nu putem vorbi de un tratament eficient la fel cum nu putem afirma că zambila te scapă de impotență.

Ce-i drept, studii cu transfuzii au fost efectuate pe șoareci, însă procedeul era cu mult mai alambicat, implica o conectare a sistemului circulator a două animale, mecanism la care luau parte și organele lor, și care se numește parabioză.

Nu doar că tratamentul e strigător la cer de scump și fără rezultate demonstrate științific, dar mai este și riscant în sensul în care beneficiarii pot suferi reacții alergice, de respingere, leziuni pulmonare sau reacții imune care pot surveni la săptămâni bune de la transfuzie.

Noi vă spunem atât: dacă aveți 8000 de dolari de cheltuit, mai bine faceți excursia la care ați visat toată viața. Acceptați bătrânețea ca etapă firească a vieții, purtați-o cu demnitate și bucurați-vă de tot ceea ce are ea de oferit!

Sursa: Popular Science

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate