Triplu botez în familia zimbrilor din Neamț

1

Într-o postare pe pagina de Facebook a Parcului Natural Vânători Neamț, administrația parcului anunță că se caută nume celor trei zimbrișori veniți pe lume anul acesta în luna iunie:

Așa cum v-am obișnuit, începând cu anul 2013, Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, organizează concursuri în vederea găsirii celor mai potrivite nume pentru zimbrișorii veniți pe lume în țarcul de aclimatizare. Cu sprijinul publicului larg, am botezat până în prezent 6 viței: 4 masculi (Românașul, Rovin, Robur și Romașcan) și 2 femele (Rozana și Rolinne). 
În acest an, botezăm doi masculi și o femelă, ce au venit pe lume în luna iunie 2017. 
Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula “Ro”, iar pentru a vă înscrie în competiție trebuie să trimiteți propunerea de nume, împreună cu motivația numelui ales, până în data de 15 august 2017, DOAR pe adresa de e-mail: vanatori_park@yahoo.com.

Acest concurs se realizează în cadrul proiectului Poveștile Zimbrilor (SVA-34-2017), finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate, sesiunea februarie 2017.

Câștigătorii vor fi desemnati pe data de 16 august 2017 și vor fi invitați la “Ziua Zimbrului” pentru decernarea premiilor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Angela Demusca spune

    ROMULUS este numele zimbrului ales de mine. Este un nume pur masculin, nu are corespondent feminin si inspira putere. Este un nume cu rezonanta istorica ,romanica ,la fel ca si poporul nostru. Zimbrul ne raprezinta melegurile romanesti si capul de zimbru se gaseste pe steagul Provinciei Moldova. Sper sa fie ales numele Romulus pentru unul din cei trei zimbrii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate