Trezoreria, un coșmar pentru agenții economici

6

Orice agent economic care are un cont deschis la Trezorerie nu are posibilitatea să efectueze plăți sau să consulte soldul contului prin intermediul internetului. Până acum, ca să poți afla soldul contului din Trezorerie, trebuia să suni la instituție (și asta după ce făceai mai multe încercări până aveai norocul să îți răspundă cineva la telefon). Acum, nici măcar acest lucru nu mai este posibil. Deci, cine are norocul să aibă sediul pe lângă Trezorerie merge și stă la coadă, cine nu, face, la nevoie, zilnic și câte 50 km pentru acest lucru.

Așadar, pentru a-ți consulta soldul contului și pentru a face o plată către stat sau un transfer din contul de Trezorerie (din contul de trezorerie nu se pot face retrageri de numerar și nici nu se pot efectua depuneri de numerar în acest cont), trebuie să faci mai multe drumuri între Trezorerie și sediul firmei sau firma de contabilitate și astfel să pierzi jumătate de zi (pentru unii chiar mai mult, depinde de dinstanțele pe care le au de parcurs). Mai pierzi și timp căutând un loc de parcare, pentru a nu risca o amendă pentru parcare interzisă.

Astfel, faci un drum până la instituție și stai la coadă ca să ridici extrasul de cont, pentru a afla câți bani ai în cont. Te întorci la sediul firmei, faci ordinele de plată, le listezi și faci un nou drum la Trezorerie pentru a le depune la ghișeu, și probabil mai stai la o coadă. Și trebuie să te încadrezi în programul de lucru cu publicul, și anume: vinerea până la ora 12, iar în restul săptămânii până la ora 13.

Dacă vrei să faci plăți în numerar la casieria instituției, pentru a achita diverse taxe și impozite, trebuie să stai la două cozi. În primul rând stai la un ghișeu pentru a depune documentele necesare efectuării plății, apoi te așezi la o altă coadă, la un alt ghișeu, pentru a depune banii și a primi chitanța. Și vorbim de o situație în care tu, în calitate de contribuabil, vrei să dai bani statului, nu să iei.

Când vom putea să avem o relație civilizată din punct de vedere economic cu statul este greu de estimat atâta timp cât cei care ne conduc trăiesc din banii noștri și nu stiu ce înseamnă să stai la cozi interminabile sau să nu poți lucra în 2017 decât cu hârtii și cu obligatia de a te deplasa la o instituție care nu vrea să se alinieze deloc cu tehnologia.

A. P. (Ec. expert contabil)

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. Theodor Ganescu spune

  Niciodata. Pomanagii angajati la stat ia salarii ca sa isi bata joc de noi, cei care platim taxe si impozite. Slugi nesimtite.

 2. Ionelia Fejer spune

  Niciodată.

 3. Ioan Gagerau spune

  Atunci cand se vor trezi toti din somnul cel moarte !

 4. Doru Beldiman spune

  Cand psd, pnl, sri, aceasta justitie corupta nu vor mai conduce tara! Pana atunci, poate si oamenii se vor mai civiliza, vor realiza sa nu mai creada in promisiuni desarte, sa nu mai voteze hoti, incompetenti si penali.

 5. George Tansanica II spune

  Niciodata!

 6. XX spune

  Sumedenia de functionari si functionarasi ,dupa ce si-au cumparat un post cit de mic nu trebuie sa demonstreze „utilitatea” acelui post si prezenta lui pe acel scaun?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate