Trei persoane au ajuns la spital cu trichineloza dupa ce un tehnician a gresit analizele

0

ambulantaLa Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin au fost internați, la inceputul saptamanii, doi barbați și matușa unuia dintre ei, dupa ce s-au simtit rau, fiind diagnosticati cu o forma usoara de trichineloza.

Unul dintre pacienți a declarat ca a taiat un porc crescut in gospodarie si au mers cu probe de carne la un tehnician veterinar din comuna Burila Mare, care a facut examenul trichineloscopic, spunandu-i ca pot consuma carnea. Barbatul a mai relatat ca din carne au mai mancat membrii familiei, intre care copilul de trei ani și sotia sa, insarcinata, precum și mai mulți apropiați care i-au vizitat de sarbatori, fiind vorba despre aproximativ 30 de persoane.

Medicii nu exclud posibilitatea ca și alți membri ai familiei sa manifeste in perioada urmatoare simptomele bolii și sa se prezinte la spital. Purtatorul de cuvant al Direcției Sanitar Veterinara (DSP) Mehedinți, Adriana Ganea, a declarat, marți, ca in urma anchetei desfașurate in cursul zilei de luni s-a constatat ca animalul din care s-a consumat carnea era infectat cu trichinella spiralis, iar analizele nu au fost facute corect.

Conform reprezentantului DSP, tehnicianul veterinar care a facut analiza carnii de porc nu era autorizat pentru examenul trichineloscopic, acesta fiind amendat cu suma de 1.200 de lei. „Inspectorii sanitar-veterinari au mers la fața locului, au facut o ancheta care s-a finalizat cu sancțiune contravenționala in cazul persoanei care a facut analiza și a luat proba incorect din porcul respectiv și noi speram ca in continuare sa nu apara probleme. Proba a fost confirmata de laborator prin cele doua metode acreditate. Nu era medic, era o persoana neautorizata, un tehnician veterinar. Tehnicienii veterinari nu pot sa faca analize, pot doar sa etaleze, adica sa puna proba pe lamela, iar medicul veterinar efectueaza aceasta analiza. Examenul trichineloscopic s-a facut acasa, și nu intr-un spațiu autorizat și de aici aceste consecințe”, a mai spus Ganea.

 

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate