Transparența cheltuirii banilor publici la Piatra-Neamț, țeapa dată de PNL și USR pietrenilor

3

În anul 2017, prin HCL 238/28/09/2017 consilierii PNL de la primăria Piatra-Neamț au decis să spună pietrenilor pe ce se cheltuie toți banii din bugetul local. Hotărârea nu s-a aplicat niciodată și nu se aplică nici acum, iar Prefectura Neamț ar trebui să ne răspundă de ce, să îi sancționeze pe cei care se fac vinovați de neaplicare și să impună aplicarea acestei HCL.

În 2021 au venit cei de la USR, mai precis actualul viceprimar Marius Irimia, cu alt proiect care a devenit HCL de ziceai că o sa ne spună și câți metri de hârtie igienică va avea fiecare sul cumpărat din banii pietrenilor. E vorba de HCL 28/25/02/2021, o hotărâre care nu s-a aplicat niciodată și nu se aplică nici acum, iar Prefectura Neamț ar trebui să ne răspundă de ce, să îi sancționeze pe cei care se fac vinovați de neaplicare și să impună aplicarea acestei HCL.

Sincer, nu prea înțelegem ce rol are consiliul local atât timp cât deciziile luate de acesta nu se respectă chiar de către primărie, iar cetățenii sau jurnaliștii care vor să afle pe ce se cheltuie banii la primărie sau la unitățile subordonate ori la școlile din oraș trebuie să facă cereri scrise sau să afle pe surse.

Este clar că după ce au ajuns la butoane cei de la PNL și USR au uitat chiar de propriile lor proiecte și hotărâri legate de transparența cheltuirii banilor publici. Acești politicieni de la PNL și USR vor veni în curând din nou să vă ceară votul, dar cu siguranță nu vă vor mai promite transparență în cheltuirea banilor publici sau, cine știe, la ce tupeu au când mint electoratul e posibil să mai promită o dată cai verzi pe pereți.

Rugăm Prefectura Neamț să oblige primăria să respecte HCL-urile de mai sus și să nu dea amenzi administrative decât dacă le poate da nominal, că dacă amendează primăria tot pietrenii plătesc amenda.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Pavel spune

  Faptul ca politicienii de la PNL și USR că nu își respectă propriile promisiuni legate de transparența cheltuirii banilor publici ar putea să aibă un impact negativ asupra alegerilor viitoare.

 2. Pepito spune

  Cred că nimic nu-i deosebește pe politicieni, de orice culoare ar fi!
  Când ajung la „ciolan”, fură cât pot de mult!

 3. Marius spune

  O sa votez USR. Niciodata nu voi mai vota partide vechi ce au demonstrat ceea ce stiu sa fac in ultimii 32 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate