Trailerul filmului CAPCANA, scenariu/regie Cătălin Iosub

2

Filmul CAPCANA reprezintă o campanie de prevenire a consumului de droguri și alcool în rândul tinerilor din Neamț. Filmul este realizat la inițiativa Asociației Future din Piatra-Neamț. Regia și scenariul aparțin lui Cătălin Iosub, iar imaginea poartă semnătura lui Ionuț Lungu, videograf.

Ideea acestui film rezidă din necesitatea luării unor măsuri de prevenire și combatere a consumului de alcool și droguri, precum și a absenteismului școlar în rândul elevilor din Neamț. În acest sens, scenariul filmului are ca scop prezentarea unui caz al unei tinere eleve cu un tată alcoolic și o mamă plecată în străinătate la muncă. Problemele cauzate de familia disfuncțională o determină pe tânără să se refugieze într-un anturaj nociv unde intră în contact cu alcoolul și drogurile. Filmul va prezenta într-un mod dur consecințele consumului de astfel de substanțe. Rata absenteismului școlar este crescută, iar numărul tinerilor care consumă droguri și alcool este, de asemenea, ridicat. În ultimii ani, în Neamț, s-au semnalat mai multe cazuri de elevi care au murit în accidente auto din cauza teribilismului și a consumului de stupefiante. Filmul CAPCANA dorește să sporească în rândul tinerilor din Neamț gradul de conștientizare a riscurilor provocate de consumul de alcool și droguri.
Filmul va avea un impact major în rândul tinerilor și se va urmări promovarea acestuia prin toate canalele mass-media: TV și online, precum și prin conferințe de presă, emisiuni, interviuri etc.. De asemenea, filmul va fi distribuit pe internet, dar și în unităţile de învăţământ, precum și partenerilor interesaţi de acest proiect. Echipa de implementare a proiectului va realiza și un dialog cu tinerii pe marginea temelor dezvoltate în film.

Parteneri:

 • Inspectoratul Şcolar al Judetului Neamț
 • Primăria Municipiului Piatra-Neamț
 • Colegiul Naţional “Gh. Asachi” Piatra-Neamț
 • Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț
 • Mall Forum Center
 • Spitalul Județean de Urgență Neamț
 • Serviciul Județean de Ambulanță Neamț

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Cristi spune

  Nu-mi vine sa cred. Este un film in adevaratul sens al cuvantului, lucrat profesional de profesionisti. In fiecare an prin martie se organizeaza un concurs la HBO. Are toate sansele sa ia premiu. Felicitari.

 2. marius spune

  Problema mare e cu cei care vand alcohol &etc adolescentilor,minorilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate