Tot ce trebuie sa stii despre limba lui Goethe pe care o studiezi la ilsc.ro germana

0

Limba germana este una din limbile pe care ar fi bine sa o invatam. Germana apartine grupului germanic vestic al familiei de limbi indo-europene, alaturi de engleza si olandeza. Germana se vorbeste in mare parte din Europa centrala. Este limba nationala a Germaniei si a Austriei.

Exista peste 170 de milioane de vorbitori de limba germana in lume, dintre care aproape jumatate o vorbesc ca a doua limba. Alte 30 de milioane vorbesc un fel de dialect german. Este limba pe care ar trebui sa o cunosti daca activezi in domenii stiintifice sau academice. In plus, invatarea limbii germane este foarte utila daca doresti sa calatoresti pentru afaceri in Europa. Poti sa studiezi limba germana la centre specializate. De exemplu, ilsc.ro germana iti poate oferi cursuri performante, pentru orice nivel, pentru copii si adulti, cu ajutorul unor metode pedagogice inedite. Astfel, oricine va putea sa isi insuseasca aceasta limba intr-un mod simplu si corect. Desigur, a invata limba germana presupune putina mai mult efort, deoarece ea nu este o limba romanica si nu se aseamana cu limba romana.

Originea limbii germane

Primele consemnari despre limbile germanice incep la primul contact al acestor popoare cu romanii, in secolul I i.Hr. Insa, abia dupa secolul al VI-lea se poate vorbi despre o limba „germana”. Ca limba scrisa, germana este destul de uniforma. Nu este mai diferita in Germania, Austria si Elvetia. Cu toate acestea, ca limba vorbita, in germana exista in multe dialecte. Cele mai multe dintre ele apartin grupurilor dialectale de inalta germana sau germana de jos. Principala diferenta intre cele doua dialecte este sistemul de sunet, in special consoanele. Limba germana, limba din zonele muntoase din sudul Germaniei, este limba scrisa oficiala.

Germana standard in sine este un fel de limba hibrida originala. A preluat din elementele dialectelor vorbite in districtele centrale si sudice, dar cu caracteristici fonetice predominante in nord. 

De ce este, pe larg, util sa stii limba germana?

Afaceri, stiinta si industrie- in toate aceste domenii vei putea folosi limba germana. 

Asta pentru ca  vorbim de o limba de comunicare in afaceri, comert si turism. Germania este un lider economic al Uniunii Europene si se claseaza printre cele mai mari economii din lume. Multe companii internationale au sediul in Germania si este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai importanti exportatori si importatori din lume. Este a doua limba cea mai utilizata in comunitatea stiintifica globala, dupa engleza. Aproximativ 10% din publicatiile lumii in domenii precum medicina, chimie, fizica si inginerie sunt publicate in limba germana.

Invata limba germana pentru cele mai bune experiente de calatorie.

Invatand limba germana, iti vei imbunatati si experientele pe care le vei avea in calatorii, chiar si pentru distractie. Cand vorbesti limba locala, nu esti limitat in tipurile de interactiuni pe care le poti avea. Cunoscand limba, te poti integra mai usor in cultura locala, iar acest lucru  iti va transforma complet experienta.

A purta o conversatie in alta limba nu este doar interesant, ci ii vei impresiona si pe localnici si vei castiga respect. Vei vedea ca localnicii sunt, pur si simplu, politicosi si vor face intotdeauna ce pot pentru a facilita comunicarea. 

Beneficiile pentru creier sunt extraordinare. 

Desigur, aici nu ne referim numai la limba germana. Numeroase studii au aratat ca vorbirea unei a doua limbi imbunatateste memoria, abilitatile de a face mai multe lucruri deodata si de a lua decizii. De asemenea, s-a dovedit ca creierul unui om este mai rezistent si functioneaza mai bine la varsta a treia atunci cand avem de-a face cu o persoana bilingva. Intelegerea mai multor limbi inseamna a avea mai multe conexiuni in creier. Mai multe conexiuni inseamna un creier mai rapid, mai puternic si mai bun. Cunoasterea limbii germane iti va aprofunda si cunostintele despre limba engleza, deoarece aceste doua limbi au asemanari. Si asta pentru ca germana este un fel de “strabunic” al englezei, adica aproape jumatate din toate cuvintele in limba engleza au o origine germanica. Chiar daca nu vei merge neaparat in alta tara, invatarea unei alte limbi va spori performanta generala a mintii.

Cu limba germana vei descoperi o noua cultura.

Limba germana este strans legata de dezvoltarea artei si culturii occidentale. Tarile vorbitoare de germana ne-au oferit muzica lui Mozart, Beethoven; literatura lui Goethe, Thomas Mann; operele lui Caspar David Friedrich, Paul Klee si Hannah Höch; scoala de design Bauhaus. De asemenea, nu trebuie sa trecem cu vederea lucrarile de filosofie ale lui Hegel si a lui Nietzsche, teoriile lui Freud si Einstein. Aceasta limba iti va permite sa experimentezi pe deplin aceasta cultura fantastica si sa deschizi noi usi spre cultura.

Importanta limbii germane in Europa este de necontestat.

Unul din patru europeni vorbeste germana. Este limba oficiala nu numai in Germania, ci si in Elvetia, Austria, Liechtenstein si Luxemburg. Exista, de asemenea, minoritati vorbitoare de limba germana in Danemarca, Olanda, estul Belgiei, estul Frantei, Italia, Polonia, Romania, Republica Ceha si Rusia. Este cea mai raspandita limba europeana, iar vorbitorii nativi de germana alcatuiesc cel mai mare grup din Uniunea Europeana. 

Invata limba germana cu ILSC

Nu este surprinzator faptul ca germana a devenit a treia cea mai studiata limba straina. ILSC sau International Learning and Skills Council ofera o optiune eficienta si economica pentru invatarea limbii germane. Profita de lectiile de germana din Bucuresti sau online, pe laptop, tableta sau smartphone si iti vei insusi repede notiunile elementare si nu numai. Progresul va fi remarcabil. Incepatorilor le va fi usor sa vorbeasca limba germana dupa cateva lectii. In plus, persoanele avansate isi vor îmbunatati simtitor abilitatile lingvistice. Fie ca iti doresti ca cel mic sa invete germana sau vrei sa inveti chiar tu, vei descoperi ca la ILSC sunt disponibile cursurile  ideale pentru intreaga familie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate