Tot ce trebuie să știi despre întreținerea unei drujbe

0

Chiar dacă drujba poate părea una dintre cele mai dure unelte, tot necesită puțină atenție din când în când dacă doriți să o mențineți în stare perfectă de funcționare. Din fericire, întreținerea acesteia este destul de simplă, așa că vestea bună este că poți petrece mai mult timp folosind această unealtă decât pentru a o curăța.

Curățenia este sfântă și regula aceasta se aplică și pentru mașinării și unelte, inclusiv pentru drujbele Husqvarna. Cu cât folosești mai mult o drujbă, cu atât este mai probabil să rămână resturi lipite de ea. De la rumeguș și seva de copac până la stropi de ulei există o varietate mare de pete. Dar dacă îți dorești ca aceasta să continue să funcționeze cât mai eficient posibil, va trebui să te asiguri că o cureți periodic, ideal după fiecare utilizare.

De exemplu, dacă lanțul este murdar, scoate-l și lasă-l la înmuiat în apă și o soluție specială de curățenie timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi folosește-te de o perie moale pentru a curăța lanțul până când nu mai există resturi pe el. În acel moment, îl poți clăti cu apă curată și îl poți usca bine.

Următorul pas este să verifici carburatorul pentru a vedea dacă există reziduuri care îl înfundă. Dacă există, va bloca fluxul de combustibil către motor, provocând probleme la pornire. Așadar, sfatul nostru este să cureți această parte prin pulverizare cu aer comprimat sau un aditiv pentru combustibil. Apoi, ar trebui să cureți filtrul de aer cu apă și săpun sau chiar să îl înlocuiești în întregime dacă nu reușești să scoți resturile. Toți acești pași de curățare îți vor menține drujba Husqvarna funcțională mult timp de acum înainte.

În al doilea rând, un motofierăstrău care nu are lamele ascuțite pur și simplu nu funcționează. De aceea, întreținerea obișnuită a unei drujbe presupune ascuțirea riguroasă a lamelor. Dacă nu ești sigur dacă lamele trebuie ascuțite, fii atent la modul în care funcționează drujba ta în ultimul timp. Dacă tinde să descarce mai mult rumeguș decât așchii ar putea fi un semn că e timpul să ascuți lamele sau, dacă simți anumite smâncituri, s-ar putea să fie nevoie chiar să le schimbi.

Un alt aspect foarte important despre întreținerea drujbelor este lubrifierea lanțului pentru a preveni frecarea dintre bara de ghidare și lanț. Dacă nu este suficient ulei, lanțul nu se va întoarce la fel de repede cum ar trebui și întreaga unealtă s-ar putea supraîncălzi.

Dacă nu ești sigur dacă există suficient ulei pe lanț, pune o bucată de carton sau hârtie peste el și apoi turează motorul. Ar trebui să vezi pete de ulei pe suprafața cartonului. Dacă acest lucru nu se întâmplă, probabil că nu are suficient ulei și ar trebui să adaugi mai mult. Consultă manualul de utilizare pentru a afla cum să adaugi ulei, deoarece procesul variază în funcție de motofierăstrăul pe care îl ai.

Cu excepția cazului în care folosești dujba Husqvarna în mod regulat, există șansa ca gazul din interior să se descompună de la ultima utiliare. Gazul poate începe să se descompună în doar o lună în timpul depozitării, iar acest lucru poate duce la blocarea reziduurilor în carburator, astfel încât în ​​cele din urmă să nu funcționeze corect sau chiar să se defecteze.

Din acest motiv, ar trebui să pui suficient gaz pentru a rezista aproximativ treizeci de zile. Cealaltă opțiune este să utilizezi un aditiv pentru combustibil, cum ar fi stabilizatorul de combustibil. Când acorzi atenție motofierăstrăului, poți obține mai mulți ani de utilizare a acestei unelte electrice. De fapt, ar trebui să întreți cu atenție orice unealtă pe care o ai prin acasă, chiar dacă pur și simplu o pregătești pentru depozitare.

Acestea au fost recomandările noastre pentru întreținerea drujbei Husqvarna și sperăm că îți vor fi de folos. Dacă ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ceri sfatul unui prieten despre care știi că este mai priceput la întreținerea uneltelor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate