TOP 5 sfaturi pentru a te bucura de terasa ta pe timp de iarnă

0

Iarna e aici, iar gradele în termometre sunt tot mai puține, însă acest lucru nu ar trebui să te împiedice să te bucuri de terasa casei tale. Țările nordice ne dau un exemplu, unde în zilele frumoase de toamnă sau iarnă este normal să vezi oameni luând masa sau sorbind o cafea pe verandă.

Există câteva modalități simple și nu foarte costisitoare prin care să te simți bine și să profiți de spațiul oferit de terasă chiar și în zilele reci:

Lumini și felinare

Pentru a crea un mediu confortabil și relaxant, pentru a decora terasa, dar mai ales pentru a o ilumina, poți folosi lumini, o mulțime de lumânări (făcute chiar de tine) și felinare! Acestea conferă o atmosferă intimă și călduroasă. Pentru mai multă culoare, există leduri colorate pentru exterior, care vor da decorului o notă jucăușă.

Alege mobilierul potrivit

Dacă vrei să profiți de spațiul exterior atât vara cât și iarna, este bine să cumperi mobilierul și tapițeria din materiale rezistente la raze UV pe timp de vară și la umiditatea lunilor reci. Materialele plastice precum polipropilena sunt o alegere bună, deoarece rezistă foarte bine la agenții atmosferici și la razele soarelui. De asemenea, este recomandat să iei în considerare țesătura pernelor și a tapițeriei. Optează pentru țesături acrilice, tratate pentru a fi rezistente la pete și mucegai.

Încălzirea terasei

Pentru a te bucura de terasa chiar și în lunile de iarnă, este important să găsești o soluție pentru a o încălzi. Magazinele de profil vin în ajutorul tău cu o gamă variată de încălzitoare pentru terasă, de la unele mici, la altele mari, suspendate de tavan sau cu picioare.

O altă soluție care, pe lângă încălzire, creează o atmosferă frumoasă și confortabilă de acasă sunt brazierele de exterior. Perfecte în grădină, pot fi folosite și pe terasă, evident cu mare atenție!

Dacă dorești să fii ferit de umezeală, cei de la Hornbach.ro îți pun la dispoziție folie pentru terasă. Astfel căldura se va păstra mai bine și vei putea să te bucuri de un ceai cald pe terasă chiar și în zilele cu ninsori abundente.

Folosește pături călduroase!

O altă idee preluată de la țările scandinave este aceea de a folosi pilote sau pături pentru a se încălzi. De asemenea, este important să izolezi partea inferioară a scaunului, de exemplu cu blănuri sintetice care ajută la crearea decorului de iarnă perfect sau perne decorative colorate cu franjuri. Te vei simți confortabil, în timp ce vei citi cartea preferată la lumină naturală.

Decoreaz-o

Chiar și iarna poți ornamenta terasa pentru a o face frumoasă. Creează de exemplu compoziții naturale cu vâsc, ramuri de brad, portocale uscate și bețe de scorțișoară, ramuri uscate sau conuri de pin, un brad în ghiveci dat cu zăpadă artificială va fi de efect. Pune accent pe decorațiunile din materiale naturale, evită plasticul care poate părea kitsch în combinație cu blana artificială. 

După cum observi, e ușor să te bucuri de spațiul exterior chiar și în zilele mai reci, trebuie doar să adaptezi decorul la anotimp. Niște ornamente clasice de tip statement care nu se demodează, îți vor fi de folos la decorare. Tu cum îți vei amenaja terasa?

Sursa foto: Pinterest.com

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate