TOP 3 cele mai des confundate aspecte legate de un site

0

Construirea unui site poate fi o reală bătaie de cap pentru cineva care nu are cunoștințe în domeniu și care se confruntă pentru prima dată cu lumea ascunsă a internetului. Dacă vrei să-ți construiești un site, dar lucrurile nu-ți sunt prea clare și nu știi exact de unde să începi și unde să termini pentru că în capul tău e prea multă informație neașezată la locul ei, ai nevoie de câteva aspecte bine puse la punct care să facă lumină. Începutul e mai greu, astfel că trebuie să știi exact cui te adresezi și ce vrei să faci în online, înainte de a te ocupa de partea tehnică.

Dacă știi exact ce vrei, vei ști și care sunt pașii următori pentru a ajunge la audiența pe care ți-o dorești pe site. Nu confunda însă lucrurile. Te poți pierde ușor și poți rata aspecte importante. 

Iată TOP 3 cele mai confundate aspecte și cele fără de care construcția unui site este incompletă

  1. Domeniul 

Dacă ești deja hotărât ce vrei să faci în online, trebuie să atribui site-ului tău un nume. În funcție de scopul prezenței tale în online, poți alege o extensie de tip .ro, .com, .net pentru a crea o adresă, adresă care va fi introdusă de utilizatori pentru a ajunge la tine.  Adresa îi comunică motorului de căutare unde să caute pentru a găsi fișierele puse la dispoziție de către tine și să le încarce. Domeniul funcționează interdependent cu găzduirea web. Ele pot exista și separat, dar asta se traduce prin eșuare în creșterea și convertirea site-ului. 

  1. Găzduirea web 

Fișierele site-ului tău trebuie să fie atribuite unui server de găzduire. Acest server le pune la dispoziția utilizatorului printr-un simplu click pe adresa site-ului, respectiv domeniul tău (de exemplu blog.ro). Domeniul trebuie achiziționat separat și interconectat cu găzduirea web, astfel încât căutarea să se reducă la un simplu nume și nu la o înșiruire de litere și cifre, foarte greu de reținut. În același timp, un domeniu care nu este strâns legat de o găzduire web nu va ajunge niciodată pe poziții principale în motorul de căutare și nu poate suporta un trafic mare (cel mult un blog simplu). 

Atunci când achiziționezi un plan de găzduire web, te asiguri că site-ul tău are suficient spațiu pe un server care îl face ușor de accesat de oriunde. Dacă ai nevoie de găzduire web de calitate pentru site-ul tău, ai la dispoziție cele mai bune servicii de web hosting de la Thc.ro pentru ca rezultatele să fie cele la care te aștepți. Dacă site-ul tău este unul destinat unui trafic mare, cum ar fi un magazin online, ai cu atât mai multă nevoie de găzduire web. Pe lângă spațiul de stocare ridicat, un server îți oferă o viteză de procesare și timp de funcționare ridicate. 

În spatele oricărui site bun, se află servicii de hosting de calitate. Alege-l pe cel potrivit pentru site-ul tău!

  1. Website-ul 

În momentul în care un utilizator accesează un domeniu legat de o găzduire web, i se prezintă un cumul de fișiere. Acest cumul de fișiere poartă numele de website. Fișierele sunt de tip HTML, numite și pagini web, care pot conține imagini, animații, clipuri audio sau video, etc. Un website este accesibil cu ajutorul unor motoare de cautare (vezi aici) prin intermediul internetului. Atunci când alegi un pachet de găzduire web, ține cont și de configurarea website-ului, spațiul de care ai nevoie și consumul de resurse, pentru ca site-ul tău să fie cât mai ușor de accesat.  

În concluzie, domeniul, găzduirea web și website-ul sunt cele mai importante trei aspecte diferite ale unui site cu ajutorul căruia el funcționează, dar care se află într-o relație de interconectare. Ele pot exista și separat, doar că unul fără celălalt nu pot ajuta site-ul să ajungă printre cele mai bune.

Surse Foto: Pexels.com, Pixabay.com

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate