Tipuri de pompe hidraulice și aplicațiile lor

0

Energia hidraulică este o forță din ce în ce mai folosită în numeroase aplicații industriale și nu numai, motiv pentru care piața sistemelor hidraulice și a componentelor hidraulice este în continuă creștere. Dintre toate acestea, cele mai importante se dovedesc a fi pompele hidraulice care sunt responsabile de transformarea energiei lichidului în forță mecanică pentru ca mișcările de ridicare și basculare să poată avea loc în condiții optime. Pompele hidraulice de basculare ajută la eficientizarea sarcinilor, reducerea timpului și diminuarea costurilor, iar dacă îți dorești o variantă adaptată nevoilor tale, poți solicita o ofertă personalizată online direct de la Sisteme Hidraulice SRL!

Tipuri de pompe hidraulice

Pompa hidraulică este elementul central al sistemului care face posibil transferul de energie în condiții optime pentru a putea genera forța necesară pentru ca ridicarea și manipularea mărfurilor grele să poată avea loc. În funcție de sarcinile și aplicațiile desfășurate, de tipul de sistem din dotare, dar și de parametrii de funcționare, pompele hidraulice se împart în trei categorii principale:

  1. pompe cu pistoane – în baza principiului refulării, pistoanele, poziționate radial sau axial în raport cu axul central al pompei, ajută la controlul strict al debitului și presiunii lichidului în sistem, în așa fel încât funcționarea acestuia să poată fi adaptate în funcție de cerințele aplicației desfășurate.
  1. pompe cu debit variabil – sunt dotate cu o placă mobilă care reglează cantitatea de lichid transportată în sistem lucru ce determină și intensitatea forței rezultate. Sunt considerate a fi cea mai versatilă soluție existentă pe piață, putând fi integrate cu succes în numeroase sisteme, indiferent de tipul de aplicații efectuate. 
  1. pompe cu roți dințate – mișcarea concomitentă de rulare și îndepărtare/apropiere a roților dințate controlează cantitatea de lichid a cărei presiune este exploatată în vederea transferului de energie în funcție de cantitatea necesară în vederea susținerii mișcării de basculare a utilajului în cauză.

Alegerea pompei hidraulice adecvate pentru fiecare aplicație

Fiecare tip de pompă hidraulică este potrivită pentru condiții și medii de lucru specifice, ceea ce înseamnă că este important să cunoști cu exactitate cu ce nevoi și probleme te confrunți pentru a face alegerea potrivită. La Sisteme Hidraulice SRL te așteaptă o gamă variată de pompe, numeroase modele din fiecare categorie, care funcționează în parametri specifici, în așa fel încât să îți fie ușor să găsești varianta potrivită cerințelor tale. În linii mari, pompele cu piston sunt potrivite pentru aplicațiile care au nevoie de o presiune foarte ridicată, în timp ce pompele cu roți dințate operează eficient în cazul lichidelor vâscoase, iar variantele cu debit variabil permit adaptarea parametrilor în funcție de cerințe specifice de lucru, fiind cea mai versatilă opțiune.

În cazul în care ai nevoie de ajutor pentru a lua o decizie corectă, poți accesa gratuit serviciul de consultanță de specialitate și să comunici direct cu unul dintre experții din echipă în așa fel încât să obții răspuns la orice întrebare și să poți solicita recomandări în raport cu cerințele de lucru comunicate.

Gama de pompe hidraulice disponibile la Sisteme Hidraulice SRL

Sisteme Hidraulice SRL este locul în care găsești componentele ideale pentru orice ansamblu, indiferent de aplicațiile pe care le desfășori. Aici te așteaptă numeroase modele de pompe cu pistoane, cu roți dințate sau cu debit variabil de la producători de renume precum Interpump (IPH) sau OMFB Hydraulics, în așa fel încât să ai garanția calității și a performanței ridicate cu fiecare achiziție. Trebuie doar să transmiți cererea de comandă spre analiză și vei primi în scurt timp un email cu oferta personalizată în așa fel încât să ai parte de un calcul de preț cât mai avantajos raportat la beneficiile pe care le obții.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate