Ținutul Zimbrului, ce destinație minunată! [VIDEO]

0

Perioada actuală este una cu multe provocări pentru fiecare, o perioadă dificilă mai ales pentru domeniul turistic.

Asociația Ținutul Zimbrului, organizație care se ocupă de dezvoltarea destinației de ecoturism cu același nume, a căutat mai multe soluții pentru a depăși perioada dificilă prin care trecem.

Filmulețele video transmit mult mai multă emoție și informație decât o imagine, sau un scurt text. Din acest motiv, unul din modurile prin care s-a hotărât să se realizeze promovarea destinației ecoturistice Ținutul Zimbrului sunt campaniile video.

În ultimele luni s-au desfășurat mai multe campanii, în mediul online. Trei dintre aceste campanii sunt bazate pe filmulețe de promovare a zonei orașului Târgu Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători Neamț, Romsilva – Parcul Natural Vânători-Neamț, mai pe scurt: microregiunea peste care se suprapune destinația de ecoturism din județul Neamț.

Încă din perioada sărbătorilor Pascale s-a lansat o campanie prin care s-au încurajat călătoriile la nivel național, de descoperire a destinațiilor ecoturistice din România. Destinația Ținutul Zimbrului face parte dintr-o rețea națională de dezvoltare a ecoturismului la nivel național, sprijinită de Asociația de Ecoturism din România, Fundația pentru Parteneriat și Fundația Româno-Americană. În cadrul campaniei coordonate de Asociația de Ecoturism din România au fost promovate pe rețelele de socializare 1 filmuleț de promovare a destinațiilor verzi din țară, precum și un filmuleț de promovare al fiecărei microregiuni. Filmulețul Redescoperă Ținutul Zimbrului poate fi vizionat aici:

În luna iunie s-a derulat o campanie de promovare a României atât la nivel național: România, redescoperă-te!, cât și internațional: Discover Romania. Britanicul Charlie Ottley, care s-a îndrăgostit de natura pe care a găsit-o aici, s-a ocupat de realizarea unei serii de filmulețe de promovare a naturii, ecoturismului, diversității peisajului, experiențelor care pot fi trăite în România. Campania s-a desfășurat la nivel internațional. Au fost difuzate în luna iunie pe postul BBC World News unei audiențe de 465 de milioane de spectatori din Europa, America și Orientul Mijlociu 4 filmulețe. Unul din aceste filmulețe poate fi vizionat aici:

De asemenea, 3 filmulețe au rulat pentru publicul român al posturilor ProTV, Digi 24, TVR, Antena 3, Digi Life, Digi World. În luna iunie situația în majoritatea țărilor a început să se relaxeze. De asemenea, de curând a fost publicată o invitație venită din partea prințului Charles atât pentru publicul român, cât și internațional pentru a descoperi România: https://www.youtube.com/watch?v=swMoHl0QVWk&t=19s de (re)descoperire a României și conștientizare a valorilor pe care le pot oferi aceste ținuturi .

În urma unui studiu realizat de o companie independentă a reieșit că a crescut dorința de a călători în România a crescut cu 91%, 85% dintre cei chestionați au vrut să afle mai multe date despre țara noastră în urma vizionării filmulețelor. Majoritatea nu știau nimic despre România înainte de această campanie. Procentul celor care conștienitzează acum atributele României ca destinație turistică (patrimoniu cultural, natură și diversitate) a crescut cu 76%.

Restricțiile la nivel internaționale sunt încă în vigoare și suntem conștienți că în acest an călătoriile vor fi preponderent la nivel național. Însă, România are o șansă să devină competitivă pe piața turismului la nivel internațional. Iar eforturile, campaniile realizate au scopul de a stârni interesul publicului internațional, iar în momentul în care situația se va stabiliza să ia în calcul o călătorie în România. Acesta poate fi și un nou început pentru sectorul turistic la nivel mondial, toți plecăm de pe picior de egalitate. De asemenea, o perioada cel puțin, se vor evita orașele și zonele aglomerate. Iar România și în special destinațiile ecoturistice sunt o bună alternativă pentru a te bucura de natură, de aer curat, de liniște.

Dacă în viitor ne propunem ca numărul turiștilor străini să crească, anul acesta încurajăm românii să-și descopere propria țară, să se bucure de minunatele peisaje pe care le pot întâlni și aici. În același timp să sprijine industria turistică din România să treacă peste această perioadă de grea încercare.

Ținutul Zimbrului este o microregiune unde cultura, natura, spiritualitatea, viața sălbatică, istoria se îmbină armonis. De la fânețele care au un aspect dinamic datorită dealurilor pe care sunt amplasate, pădurile, traseele de drumeție, de bicicletă, ariilor protejate, punctele de belvedere, la obiectivele turistice culturale, istorice, sau experiențele de viață sălbatică sunt elemente care pot ajuta la petrecerea unui sejur peste așteptări.

Pentru a sublinia aceste aspecte, săptămâna aceasta s-a lansat o altă campanie de promovare a destinației de ecoturism a județului Neamț. Pe parcursul următoarelor săptămâni pe pagina de Facebook Ținutul Zimbrului – Trăind legenda, se vor posta filmulețe testimonial, mesaje ale unor persoane care au fost în destinație, le-a plăcut și vor să transmită mai departe ce au trăit, experimentat aici. Primul filmuleț a fost deja lansat:

Cu drag de Ținutul Zimbrului

Cine ajunge în Ținutul Zimbrului, cu drag își dorește să revină. Aici unde spiritualul, istoria, cultura, natura, viața sălbatică se îmbină armonios. Simona Nae, revenită pe meleaguri nemțene, vă invită să descoperiți acest ținut de legendă.Material realizat de LOMIO IMAGE.

Gepostet von Tinutul Zimbrului – Trăind legenda am Montag, 3. August 2020

Suntem conștienți că această perioadă are impact asupra turismului, dar automat și asupra comunității locale pe perioadă medie – lungă de timp. Însă e important să fim consecvenți, să căutăm oportunitățile timpurilor prezente, să gândim cu putem îmbunătăți calitatea serviciilor/ produselor pe care le oferim și să ne sprijinim unii pe alții mai ales la nivel local, pentru că în acest mod toți avem de câștigat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate