Tinerii – luați „la ochi” de Guvernul Cîțu

0
Sursa foto: Ministerul Tineretului și Sportului

„Dacă un popor n-are o tinerime entuziastă, cultă și cu dor de țară, este pierdut pentru totdeauna. Aceaste vlăstare ale tinereții țin pe umerii lor viitorul, precum odinioară Atlas ținea pământul.” (Vasile Conta)

Din păcate, în România nu este posibilă o susținere a tineretului. Vă prezentăm o declarație de presă transmisă de domnul deputat Remus Munteanu.

Este inacceptabilă maniera dezastruoasă în care Guvernul Cîţu a ales să-i trateze pe tinerii noştri

Această guvernare reuşeşte “performanţa” ca în bugetul pentru anul 2021 să atingă un prag istoric negativ de aproximativ 13 milioane lei alocării bugetare pentru susţinerea acţiunilor de tineret desfăşurate de Ministerul Tineretului şi Sportului, deşi Programul de Guvernare al PNL prevede „creşterea finanţării alocate pentru susţinerea activităţilor de tineret la echivalentul a 1 Euro/tânăr/an de la 0.35 Euro/tânăr/an, în prezent”.


Este inutil cred, să vă povestesc că, la comisie, domnul ministru a prezentat bugetul ministerului citind de pe o hârtie nişte cifre care nu aveau legătură cu bugetul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor. Mai mult, a omis să precizeze că în sumele care se presupun a fi alocate domeniului tineret sunt incluse şi activităţile sportive derulate de Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Această reducere a resurselor alocate domeniului tineret fără a se ţine cont de provocările acestuia, de reducere a politicilor şi lucrului cu tinerii doar la activităţi recreative, denotă o abordare simplistă, ale cărei efecte se transpun în accentuarea neîncrederii tinerilor în faptul că statul are capacitatea de a le înţelege nevoile, de a ţine seama de ele şi de a veni în întâmpinarea acestora prin politici şi programe eficiente.

Majestatea Sa, Regele Mihai spunea că ”România este ţara pe care am luat-o cu împrumut de la copii noştri” şi îl citez pentru că acest fragment îmi vine mereu în minte, mai ales în momentele în care văd că ne pasă de tineri doar la nivel declarativ. Dacă nu suntem capabili să investim în ei, să venim în întâmpinarea lor şi a nevoilor lor multiple, nu vom avea nici un viitor.

Ce mai putem spune noi, atâta timp cât pe guvernanți nu-i doare capul de viitorul acestei țări? Nu se investește în tineri, în educația lor, nu au sprijin din niciun punct de vedere. Care va fi viitorul acestei țări, dacă ei ne alungă tinerii?

„Singura diferenţă dintre tineret şi oamenii în vârstă este că tinerii fac totul la vedere. Cei în vârstă îşi ascund comportamentul, cei în vârstă cred că tinerii nu văd. Cu toate acestea, tineretul vede tot. Nu li se poate ascunde nimic. Ei văd ipocrizia celor în vârstă şi încearcă cu disperare să o schimbe. După ce au încercat şi nu au reuşit, tinerii nu văd altă şansă decât să o imite. Aici greşesc, dar nu au fost niciodată învăţaţi să procedeze altfel.” (Neale Donald Walsch)

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate