Tineri din Piatra-Neamț, finalizatori ai programului Award, vor fi premiați în cadrul unei ceremonii, pe 3 martie

0
neamtThe Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani. Indiferent de mediul de provenienţă, contextul economic sau social al tânărului, programul îi imbunătăţeşte acestuia viaţa şi îi oferă şansa de excela şi de a fi recunoscut la nivel internaţional pentru asta.
Clubul Ecoturistic Dr.Gh. Iacomi din județul Neamț, în calitate de Unitate Operațională Award, este organizator al Ceremoniei de premiere Award a finalizatorilor nivelurilor de Bronz și Argint ce va avea loc la Piatra-Neamț, în data de 3 martie, orele 18.00 (cu sosire la 17.45), în Sala Milenium a Hotelului Central.
Vor fi recompensați un număr de 20 tineri finalizatori ai programului Award din Piatra-Neamț, Bârlad și Valea Lupului. Aceștia vor fi însoțiți de Liderii lor, de Supraveghetorii și Evaluatorii ce i-au însoțit în aventura lor, dar și de părinți, prieteni, profesori etc.
Și-au anunțat prezența la acest eveniment reprezentanți ai Autorității Naționale Award din Brașov, city-managerul orașului Piatra-Neamț, alpinistul Ionuț Ștefănescu și alte personalitati ale orașului nostru.
Acțiunea este realizată cu sprijinul Primăriei municipiului Piatra-Neamț, dar și cu al altor parteneri și sponsori.
***
Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a fost creat în 1956 în Marea Britanie și este rezultatul eforturilor a trei oameni – ASR Prințul Philip, Kurt Hahn, educaţionalist german şi Lordul John Hunt, liderul primei ascensiuni reușite pe Everest. Programul a apărut pe baza nevoii identificate a unui program echilibrat și voluntar de activități, care să îi ajute în dezvoltarea personală și să le ofere o direcție în perioada de tranziție de la adolescență la maturitate.
Programul a evoluat foarte mult în timp, oferind ceva nou fiecărui tânăr din lume, indiferent unde se află şi oricare ar fi circumstanţele sale. Prezent în peste 140 de ţări şi teritorii, din Award au făcut parte mai mult de 8 millioane de tineri.
În anul 2013 a avut loc lansarea programului Award în România, în cadrul unei Gale Regale sub patronajul Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.
Dezvoltarea Award-ului în România până în prezent:
– 17 județe: Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vrancea
-25 orașe
– Peste 300 de instituții care livrează Award-ul (universități, școli și ONG-uri)
– 5 universități din 3 orașe (Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov)
– Peste 750 voluntari adulți (profesori, lucrători de tineret, psihologi și alți adulți)
– Peste 3000 participanți
Câștigător al premiului I la Gala Societății Civile 2014, cel mai bun program de tineret din România și premiului Galei Naționale a Societății Civile Tinere din România 2014.
Mai multe detalii pe dofe.ro.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate