Tineri din Neamț, la un pas de a deveni jandarmi

0

12 tineri nemțeni au obținut peste 53 de puncte la proba de verificare a cunoștințelor teoretice, pentru admiterea la școlile militare de învățământ, punctaj minim la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni. Urmează ultima probă, examinarea medicală.

 93 de tineri din Neamț, din totalul de 113 recrutați de Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, în perioada 15 – 28 februarie au îndeplinit condițiile și criteriile specifice pentru a participa la examenul de admitere la școlile militare de învățământ postliceal, sesiunea februarie – aprilie 2021 și au optat pentru Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

          După susținerea probelor eliminatorii, testul psihologic și probele de aptitudini fizice, 58 de candidați au rămas în concurs.  Dintre aceștia, doar 57 s-au prezentat și au susținut, în data de 27 martie, proba scrisă de verificare a cunoștințelor care a constat în rezolvarea unui test cu 90 de întrebări, 60 de întrebări la limba română și 30 de întrebări la limba străină pentru care au optat, respectiv engleza, din tematica stabilită. În urma rezultatelor obținute, 12 tineri din județul nostru s-au situat deasupra liniei roșii, pe listele de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

În perioada 29 martie – 16 aprilie, candidații sunt planificați pentru examinarea medicală iar cei care vor fi declarați „Apt medical” vor fi declarați „ADMIS”, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștință candidaților prin afișare pe site-ul oficial al instituției de învățământ, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, https://www.jandarmeriafalticeni.ro/, până la data de 17 aprilie.

Compartiment Informare, Relații Publice și cu Publicul – Jandarmeria Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate