Tineri defavorizați, calificați de UNICEF și DGASPC Neamț

0

19 tineri defavorizați au devenit la sfârșitul săptămânii trecute posesorii unor diplome de calificare ce le vor oferi acestora șansa de a-și găsi un loc de muncă. Aceștia au beneficiat pe parcursul a peste 6 luni de cursuri de coafură și mentorat, în cadrul unui proiect organizat de Reprezentanța UNIFCEF Romania în parteneriat cu DGASPC Neamț și cu Wella Professionals. Proiectul a ajuns la final iar vineri, 6 martie, au fost înmânate diplomele de absolvire tuturor cursanților, diplomele fiind recunoscute pe piața muncii. unicef-wella Piatra-Neamt2  (1)Acțiunea a demarat în luna iulie a anului trecut și a purtat denumirea de Atelierul de Formare ‚’’Învăț, știu, pot!’’ care s-a adresat tinerilor vulnerabili din județul Neamț. Acest atelier s-a dorit nu doar un curs de formare profesională, ci și un program inovativ de mentorat, grupul țintă fiind format din tineri proveniți din centrele de plasament sau celor aflați în plasament la asistenții maternali profesioniști ori din familiile defavorizate. Pe parcursul derulării acțiunii cursanții, cu vârste între 16 și 20 de ani, au urmat 720 de ore de pregătire teoretică și practică, iar în septembrie 2014 au fost instruiți de renumiți hair-styliști din întreaga lume. Au fost prezenți la Piatra Neamț profesioniști din Italia, Spania, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Luxemburg, etc. Tinerii au deprins astfel tainele meseriei și au absolvit cu toții cu medii peste 9.00. Acțiunea a avut loc în cadrul unui parteneriat dezvoltat de Wella Professionals și UNICEF care și-au propus să ofere adolescenților vulnerabili șansa unui viitor mai bun prin investirea ân dezvoltarea abilităților acestora pentru o viață independentă, formare profesională și mentorat. ’’Proiectul susținut de UNICEF și Wella Professionals a avut scopul de a da o șansă reală tinerilor aflați la început de drum și de a-i încuraja să creadă că succesul se bazează pe educație și încredere în propriile forțe. Practic, li s-a oferit oportunitatea de a-și forma o carieră, beneficiind de pregătirea oferită de profesioniști reputați de la noi dar și din întreaga lume’’, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.
Atelierul de Formare înființat la Piatra Neamț a fost parte a demersurilor UNICEF în România de a crește accesul copiilor la educație de calitate, de a promova un stil de viațăă sănătos și de a a oferi adolescenților șansa la o viață mai bună prin intermediul Inițiativei: ‚’’Niciun Copil Invizibil’’. În cadrul acestui program, 32 de comunități din 8 județe din regiunea de Nord Est a țării, inclusiv județul Neamț, au beneficiat de sprijin astfel încât să faciliteze accesul celor mai vulnerabili copii și al familiilor lor la servicii sociale de bază. Întrucât proiectul derulat în Neamț a fost un succes, UNICEF și-a exprimat intenția de a susține un nou curs de acest gen la Piatra Neamț în viitorul apropiat.

Comunicat DGASPC Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate