Timişeşti în An Centenar: Ceremonie militară și depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Dumbrava

0

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra-Neamţ, organizează ceremonia militară cu depunere de coroane de flori, duminică 27 mai 2018, începând cu ora 11:00, la Monumentul Eroilor din localitatea Dumbrava, comuna Timişeşti, judeţul Neamţ.

Monumentul dedicat eroilor din cele Două Războaie Mondiale, amplasat în cimitirul din localitate, a fost înălţat în anul 1986, din iniţiativa preotului paroh Mihai Fuioagă (care şi în prezent se află în fruntea comunităţii ca preot paroh şi lider duhovnicesc), cu contribuţia enoriaşilor şi a unor persoane care şi-au pierdut fiii sau soţii în cele două confruntări pentru apărarea patriei.
Însemnul memorial, construit într-o manieră tradiţională, este opera maistrului Ştefan Iovoaia din Bălţăteşti.
O parte din eroii acestei localităţi, au făcut parte din Regimentul 15 Infanterie „Războieni” cu sediul la Piatra Neamţ, înfiinţat la 1 ianuarie 1877, militarii regimentului luptând eroic în Războiul pentru Independenţă, Primul şi Al Doilea Război Mondial.

La ceremonie, alături de militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, participă şi muzica militară a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iaşi, ce continuă tradiţiile Regimentului 15 „Războieni

  • Material furnizat de șeful Cercului Militar Piatra Neamţ, Plutonier adjutant principal Vasile Vânău
telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate