Testele rapide antigen COVID-19 se fac doar în unități avizate. Pozitiv sau negativ, ești raportat în Corona Forms

0


Testul antigen este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul nostru imunitar o recunoaşte. Testul antigen poate indica infecţia în faza acută a bolii. Acest lucru este valabil şi pentru persoanele fără simptome, dacă infecţia este activă.

Testul este de uz profesional, ceea ce înseamnă că prelevarea probei și interpretarea rezultatelor trebuie să se facă de către personal medical calificat.

Testul rapid antigenic ar trebui efectuat în maximum 5 zile după data debutului sau în maximum 7 zile după data expunerii. Dacă data expunerii nu este cunoscută, testul rapid antigenic ar trebui efectuat cât mai curând posibil.

Unitățile sanitare, cabinetele medicale, centrele de asistență medico-socială, centrele rezidențiale, unitățile închise, alte unități avizate, care efectuează testare cu test rapid antigen SARS CoV-2, au obligația raportării rezultatelor tuturor testelor (rapid pozitiv/ rapid negativ), în ziua testării sau cel târziu a doua zi până la ora 9, după cum urmează:

• Direct în aplicația Corona Forms, pentru unitățile care au implementat această aplicație.
• La adresa de e-mail rezultate.covid@sant.ro, pentru unitățile care nu au implementat Corona Forms.

În cabinetele medicale școlare de la nivelul unităților de învățământ testarea cu teste antigen rapide se recomandă:
• Elevilor simptomatici a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs,
• Colegilor cazurilor confirmate din unitatea de învățământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz,
• Cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, precum și contacților persoanelor confirmate pozitiv (cadre didactice din cancelarie sau alt personal angajat al instituției cu care acesta a stat în apropiere, la mai puțin de 2 m, fără mască, cel puțin 15 min).

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate catre DSP Neamț, în vederea înregistrării lor în Corona Forms, în ziua testării, prin transmiterea formularelor, prin email la adresa teste.scoli@sant.ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate