Televiziunea Română dedică 20.000 de minute Festivalului Internaţional „George Enescu”

0

 

Iubitorii muzicii clasice au ocazia de a urmări pe micul ecran cele mai spectaculoase momente din Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”, atât pe postul TVR Cultural, cât şi pe celelalte canale ale Televiziunii Române. Transmisiuni în direct şi înregistrări, un total de 20.000 de minute dedicate ediţiei a XX-a a festivalului.

 

În luna septembrie, Televiziunea Română va transmite principalele momente ale ediţiei a XX-a a Festivalului Internaţional „George Enescu”. Continuând o tradiţie de peste 50 de ani, Televiziunea Română, coproducător al evenimentului, a rezervat un spaţiu amplu în grila de programe pentru acoperirea Festivalului „George Enescu”.


Noutatea absolută în organizarea transmisiunilor şi înregistrărilor o constituie primul CAR HD al Televiziunii Române. Astfel, toate transmisiunile în direct şi înregistrările din cadrul Festivalului Enescu de la Sala mare a Palatului vor fi HD.

“Poate că unora această cifră nu le transmite în mod real ceea ce se întâmplă acolo. Pentru noi, însă, 20.000 de minute înseamnă ceva: măiestrie, pasiune, momente unice, artişti excepţionali, dar şi o echipă de oameni de televiziune dedicaţi acestui eveniment, care vor transmite şi înregistra din 7 locaţii timp de 25 de zile.”, a declarat Silvia Ghiaţă, coordonator general tv.

Joi, 1 septembrie, telespectatorii vor putea urmări în transmisiune directă de la Sala Mare a Palatului deschiderea oficială a festivalului – concertul susţinut de Filarmonica din Haga/Residentie Orkest. Prima parte a concertului de deschidere va fi transmisă pe TVR 1, TVR Cultural, TVR International şi TVR HD, partea a doua putând fi urmărită pe TVR Cultural şi pe TVR HD.

 

Concerte de excepţie, solişti recunoscuţi pe plan internaţional, dar şi emisiuni dedicate festivalului George Enescu sunt câteva dintre propunerile TVR Cultural pentru începutul toamnei. În perioada 2 – 18 septembrie, tronsonul orar 20.00 – 21.00 este rezervat transmisiunilor în direct din Piaţa Festivalului, fiind urmat de la ora 21.00, tot în transmisiune directă, de Jurnalul Cultural. „Agenda festivalului”, care surprinde momentele importante ale zilei din cadrul festivalului, va fi integrată, pentru această ediţie, Jurnalului Cultural. În aceeaşi perioadă, în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică, TVR Cultural va difuza, în direct sau înregistrat, concertele susţinute la Ateneul Român şi la Sala Palatului. Astfel, vineri, 2 septembrie, şi duminică, 4 septembrie, începând cu ora 22.30, telespectatorii vor putea urmări Concertele de la miezul nopţii, în direct de la Ateneul Român. Melomanii îi vor vedea şi asculta pe micul ecran pe soprana Nuria Rial (sâmbătă) şi orchestra barocă Il Complesso Barocco (duminică), dirijată de Alan Curtis.

„TVR Cultural va difuza 90% dintre concertele prezente în festival, chiar dacă este vorba şi de înregistrări pe care le vom difuza în perioada imediat următoare închiderii ediţiei, adică începând cu 1 octombrie a.c.. Să nu uităm că, de mai bine de patru ani, în grila de programe a TVR Cultural există un tronson tematic deja consacrat – Concertele TVR Cultural, care acoperă zilele săptămânii de luni până vineri, iar pe acest spaţiu de emisie se va putea asculta nu numai muzică de excepţie, ci se vor difuza şi serii de portret şi de interviu, cu numele cele mai sonore care vor ajunge la Bucureşti.”, a declarat Daniela Zeca-Buzura, directorul postului TVR Cultural.

Zilele TVR Cultural, din Piaţa Festivalului George Enescu

 

Zilele de sâmbătă, duminică şi luni (10-11-12 septembrie 2011) – TVR Cultural va fi aproape de publicul său şi va transmite ÎN DIRECT manifestările care vor avea loc în Piaţa Festivalului George Enescu. Programul celor trei zile va include un concert susţinut de Grigore Leşe alături de un ansamblu de tineri iranieni (sâmbătă), Gala Tânărului Actor la Bucureşti (Spectacol de teatru oferit de câştigătorii Galei HOP din 2011), spectacol realizat de TVR Cultural în coproducţie cu UNITER (duminică) şi Concert Mara & Kult Studio. Luni, 12 septembrie, Alexandru Tomescu va susţine un concert care cuprinde cele mai frumoase 12 capricii din cele 24 ale lui Niccolo Paganini.

 

Urmăriţi site-ul www.tvr.ro şi pagina de facebook a postului TVR Cultural www.facebook.com/tvrcultural, pentru a fi la curent cu programele pe care Televiziunea Română le-a pregătit pentru Festivalul George Enescu!

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate