Telegondola din orasul Tmaen Artaip

0

Acest articol se refera la intamplari SF de pe planeta Marte din orasul Tmaen Artaip. Orice asemanari cu personaje reale din Piatra Neamt sunt pur intamplatoare.
In orasul Tmaen Artaip  de pe planeta Marte, autoritatile martiene au hotarat sa faca o telegondola facand un credit pe care urmeaza sa il plateasca toti martienii localnici. Vazand ca situatia turistica din Tmaen Artaip  este praf cosmic au hotarat sa faca o manevra si au infiintat o firma anexata primariei unde au  transferat afacerea cu telegondola si au pus la conducerea firmei un director care incearca sa faca treburile cat de bine in ducea pe el capul.
La un moment dat, odata cu criza martiana, unii localnicii cu interese economice au inceput sa simta diferente mari de atractie gravitational-financiara si pentru a se echilibra au inceput sa planifice preluarea afacerii cu telegondola.


Planul desfasurat a fost urmatorul: Prima oara au pus la conducerea telegondolei un martian lovit de asteroizi pentru ca afacerea sa mearga inspre crater si sa sa simta nevoia de o administrare mai serioasa. Ulterior, la aceeasi firma au fost transferate inca 2 obiective de interes turistic si anume: un Strand si o Gradina Zoo. Situatia a fost adusa in punctul in care s-a dorit si martianul lovit de asteroizi a fost sacrificat si pus sa organizeze o licitatie intergalactica la care nimeni nu a vazut caietul de sarcini si normal ca licitatia a fost castigata de o firma situata pe o planeta din afara galaxiei, firma in spatele caruia este neoficial un martian care detine cateva baruri in Tmaen Artaip.
Si asa martienii din Tmaen Artaip au ramas sa plateasca multi ani de zile un credit facut pentru telegondola care va fi administrata de o firma privata din alta galaxie si orice se va intampla si orice culoare va avea praful cosmic care se va depune pe dosarele telegondolei in cel mai rau caz martianul lovit de asteroizi va fi sacrificat pe altarul intereselor si e posibil ca el sa nu isi fi dat seama nici acum ca a fost doar carne de tun.
MORALA : Stiati ca de la distanta planeta Marte are o nuanta rosie? Din acest motiv este si denumita Planeta Rosie dar cand te apropii vei observa ca praful care acopera tot este portocaliu. Totul este o iluzie optica.

R.I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate