Teatrul Tineretului îşi exprimă regretul şi tristeţea pentru trecerea la cele veşnice a marelui actor Ştefan Radof

1

Teatrul Tineretului, prin întreaga sa echipă, îşi exprimă regretul şi tristeţea pentru trecerea la cele veşnice a marelui actor Ştefan Radof, care şi-a început cariera artistică în acest teatru, imediat după absolvirea Institutului de Teatru în anul 1964. La Piatra-Neamţ a jucat timp de un an, din 1965 fiind actor la Teatrul Nottara.
Prima piesă în care a jucat la Teatrul Tineretului a fost „Căsătorie silită“ de Molière, în regia lui Gabriel Negri, a cărei premieră a avut loc pe 19 august 1964. În acest spectacol, în care Ştefan Radof a interpretat rolul lui Sganarel, i-a avut drept parteneri de scenă pe Alexandru Lazăr, Virgil Ogăşanu, Ion Fiscuteanu, Dionisie Vitcu, Marinella Petrescu, Tinel Atanasiu, Virgil Andriescu, Andrei Ionescu,Cătălina Murgea, Emilia Mitu.
La teatrul nostru a mai performat în piesele: „Fii cuminte, Cristofor!“ de Aurel Baranga, în regia lui Cornel Todea (premiera: 12 decembrie 1964); „Mizerie şi nobleţe“ de Eduardo Scarpetta, în regia lui Cornel Todea (premiera: 13 decembrie 1964); „Staţia de autobuz“ de William Inge, regia Ion Cojar (premiera 22 aprilie 1965).
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate