Teatrul Tineretului – cadou de Moș Nicolae pentru copiii instituționalizați

2

Peste 100 de copii din Neamț au primit „în ghetuțe“ un cadou neobișnuit – un spectacol de teatru gratuit, jucat cu pasiune doar pentru ei.

Teatrul Tineretului Piatra-Neamț a decis să facă un dar mai special copiilor instituționalizați și celor cu dizabilități astfel încât miercuri, 6 decembrie, de la ora 11.00, peste 100 de copii s-au bucurat și au aplaudat spectacolul- concert Visătorul, după romanul lui Ian McEwan, care a avut premiera națională în această toamnă. Au participat copiii din centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Neamț, copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandru Roșca Piatra Neamț și beneficiarii Asociației Luceafărul Piatra Neamț.

„Spectacolul – concert în care orice sunet devine muzică iar visele devin la fel de importante ca faptele reale“, (potrivit prezentării), i-a încântat și amuzat pe copii, mai ales că mesajul pus în scenă cu mult talent de actorii TT a fost unul foarte actual și educativ. Astfel, spectatorii au învățat prin cântec și culoare că este minunat să îmbogățești realitatea cu vise, au învățat că trebuie să respecte regulile dar au aflat și cum să combată violența în școli. Au fost atenți, au rezonat cu actorii, au cântat cu ei și au aplaudat îndelung la final.

„A fost un cadou minunat pentru copiii noștri, ei având astfel privilegiul de a asista la un spectacol jucat în exclusivitate pentru ei. În plus, au avut bucuria de a pătrunde în lumea magică a teatrului printr-un spectacol-concert de excepție, plin de culoare și mesaje pozitive. Suntem recunoscători Teatrului Tineretului și actorilor și le mulțumim pentru generozitatea cu care au oferit o bucurie în plus de Moș Nicolae acestor copii“, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

2 Comentarii
  1. Lolita spune

    Iata ca banii investiti in teatru au valoare mare in acest caz. Sper ca astfel de intimplari minunate sa fie mai dese.
    Felicitari si Mos Niculae e fericit pentru teatru tineretului !

  2. Luca Daniela spune

    Măcar de ar fi mai des aceste initiative ,deschideți portile culturii copiilor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate