„Te provoc !…te provoc să citești , te provoc să dăruiești o carte !!”

1

Roxana Mihăilă lansează o provocare inedită pe pagina sa de Facebook….de a citi, dar mai ales de a dărui cărți. Volumele care se vor strânge cu ocazia acestei campanii vor ajunge în bibliotecile din zona rurală a judetul Neamț.

Redăm mai jos mesajul postat de Roxana Mihăilă pe pagina sa Facebook

Te provoc !…te provoc să citești , te provoc să dăruiești o carte !! Nu e greu să renunți la cărțile pe care nu le-ai răsfoit cu anii și cărți care doar te chinui să le ștergi de praf .Nu te provoc să dansezi pe lângă mașina aflată în mers și nici să-ti torni apa cu gheață în cap ! Te provoc să ” torni” acces la informație pentru cei ce vor asta . De la an la an se închid biblioteci .Numai in judetul Neamt in 6 ani s-au închis 15,13 % dintre acestea, ajungând la 185 de biblioteci școlare , biblioteci ale căror număr de consumatori de carte este impresionant, 41790 de suflete ce sunt active in ale cititului . 
Nu vă provoc inutil , realitatea majorității bibliotecilor din zona rurala este cruntă !Cărțile sunt vechi ( nu mai vechi decât prima carte ce a fost tipărită la 11 mai 858 – Diamantul Sutra ) , prea multe cărți ce au fost resuscitate de mult prea multe ori pentru a mai “transmite viață” . Avem pretenții de la tineri care de la an la an sunt mai puțini ca elevi , am ajuns la 72924 de suflete care invațâ în județ ,indiferent de forma de invățământ ,mai puțin cu 12,12 % in 6 ani , asta inseamnă în formă seacă , mai puțini viitori doctori , avocați , ingineri , muncitori , maiștrii etc …Avem pretenții dar nu le oferim mare lucru nici celor care vor ….le oferim 1785919 volume de carte la nivelul judetului Neamt, imparțite la 138 de unitati de invățământ existente in județ . Să asteptam să le închidă pe toate ? Oricum se închid si astea încetul cu încetul . Daca în 2012 aveam 153 de unitați de învățământ , acum sunt cu 15 mai puține …
Să revenim la provocare ; Te provoc sa-mi fii complice în fapt, iar fapta constă în strângerea de carte pentru bibliotecile din zona rurala a judetul Neamț.Vreau cărți!!!!! multe cărți indiferent de domenii , cărți care își vor găsi menirea pentru a fi citite de către cei ce vor să citească ….și vor ..si mulți sunt cei ce vor … numai într-un an în judetul nostru 332598 de volume i-au încântat pe toți cei ce și-au dorit să le citească .Am speranța că se poate , se poate să strângem mii de cărti , pe care să le „imprăștiem” cu rost în bibliotecile din zona rurala . Deși suntem demografic mai puțini în zona urbana 35,3% dintre rezidenții județului Neamt , ar fi posibilă strângerea unui numar cât mai mare de cărți având in vedere că suntem 449399 în județ…..Haideți , faceți „curatenie” în bibliotecile „neatinse „, cumpărați o carte , sunați-vă prietenii și cereți-le același lucru, distribuiți mesajul …orice gest mic reprezintă o părticică care formează intregul…aici intregul este OMUL, adică NOI !


Conform celor menționate de Roxana Mihăilă, centrele de colectare vor fi anunțate în cel mai scurt timp.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ursul rău spune

    Oamenii își iau i formațiile de pe internet, cărțile sunt istorie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate